Hlavní obsah

Finále Davis Cupu bylo vyprodané za půl hodiny

Vstupenky na finále Davisova poháru byly vyprodané během necelé půl hodiny. Američtí fanoušci chtějí v portlandské hale Memorial Coliseum pro 12 000 diváků maximálně podpořit svůj tým, který se od 30. listopadu do 2. prosince utká s obhájci trofeje z Ruska. Tenisté USA vyhráli prestižní týmovou soutěž naposledy v roce 1995.

Článek

Domácí čtveřice se singlisty Andym Roddickem a Jamesem Blakem a nejlepším deblovým párem světa Mikem a Bobem Bryanovými letos vyhlásila velký útok na Davis Cup. V prvním kole jej mimojiné zahájila vítězstvím nad českým týmem.

Ve finále bude mít zámořský tým výhodu domácího prostředí a hrát se bude na rychlém povrchu. Ten se vyrábí v Baltimoru a nehrající kapitán Patrick McEnroe se ho sám chystá otestovat.

Finále Davisova poháru se ve Spojených státech amerických hrálo naposledy v roce 1992, kdy hvězdný výběr ve složení Pete Sampras, Andre Agassi, Jim Courier a John McEnroe porazil Švýcarsko. V hledišti byl tehdy i desetiletý Roddick. "Změnilo to můj život. Změnilo to můj pohled na tenis, především na Davis Cup," vzpomínal aktuálně pátý hráč světa.

Reklama