Hlavní obsah

Safin nebude hrát finále Davisova poháru, ukončil sezónu

MIAMI

Tenista Marat Safin nebude hrát finále Davisova poháru, v němž budou Rusové na přelomu listopadu a prosince ve Spojených státech amerických usilovat o obhajobu titulu. Sedmadvacetiletý hráč vypadl v prvním kole turnaje v Madridu a rozhodl se předčasně ukončit sezónu.

Foto: Internet

Marat Safin

Článek

Safin se stal hrdinou loňského daviscupového finále, když v rozhodující dvouhře porazil 3:1 na sety Argentince Josého Acasusa. Letos se však bývalá světová jednička trápila. V září se dokonce Safin místo tenisu vydal do Himálaje a horolezecká výprava mu neprospěla.

"Jeho dobrodružství v horách, které si naprosto užíval, ho vyvedlo z rytmu a sebralo mu všechnu energii. Myslel si, že se bude moci vrátit v Moskvě, ale zjistil, že stres spojený s hraním jednoho turnaje za druhým je příliš velký a jeho tělo není připraveno se s tím vyrovnat. Myslel si, že bude schopen hrát na dobré úrovni, ale to se nestalo," uvádí se v oficiálním prohlášení na Safinových internetových stránkách.

Proto už ukončil sezónu, dopřeje si třítýdenní volno a vzdal se účasti v daviscupovém finále. "Tým nechal rozhodnutí na něm a Marat usoudil, že momentálně jsou čtyři lepší hráči než on, kteří mají formu. Nedávno Davyděnko vyhrál znovu v Moskvě a Tursunov v Bangkoku, oba na tvrdém povrchu, na němž se bude hrát i finále," píše se na webových stránkách.

Finále Davisova poháru se uskuteční od 30. listopadu do 2. prosince v Portlandu. Američané pod vedením nehrajícího kapitána Patricka McEnroea touží po prvním triumfu od roku 1995. Dovést by je k němu měla osvědčená sestava Andy Roddick, James Blake a nejlepší deblisté světa Mike a Bob Bryanovi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články