Hlavní obsah

Vaidišová v Curychu postoupila poprvé od února do semifinále

CURYCH

Tenistka Nicole Vaidišová porazila v pátečním prvním čtvrtfinále turnaje v Curychu ve dvou setech Ukrajinku Aljonu Bondarenkovou a v semifinále se světovou jedničkou Heninovou. Prvním semifinalistou tenisového turnaje Masters v Madridu se stal Novak Djokovič. Srbský hráč v pátek porazil ve čtvrtfinále Chorvata Maria Ančiče po setech 7:6 a 6:2.

Článek

Vaidišová v premiérovém vzájemném utkání v prvním setu třiadvacetiletou Bondarenkovou deklasovala 6:1. Ve druhé sadě si obě hráčky držely podání až do stavu 3:3, kdy Vaidišová poprvé prolomila soupeřčin servis. Následně sice sama podání ztratila, ovšem stejným způsobem využila chyb Bondarenkové a dostala se do vedení 5:4. Při svém servisu pak využila druhý mečbol a utkání po 71 minutách ukončila.

Vaidišová postoupila do semifinále na okruhu WTA poprvé od únorového Australian Open.

Semifinálovou soupeřkou jí bude světová jednička Justine Heninová. Belgická hráčka v pátek zdolala Polku Agnieszku Radwaňskou 6:4, 6:2 a připsala si osmnácté vítězství na okruhu WTA za sebou. S Vaidišovou se Heninová utká počtvrté v kariéře, všechny dosavadní duely vyhrála.

Kvůli zranění ramene skrečovala turnajová dvojka Světlana Kuzněcovová čtvrtfinálový zápas s Italkou Franceskou Schiavoneovou. Ruská tenistka vzdala utkání za stavu 3:6 a 3:3. "Sice nemůžu zvednout ruku, ale není to nic vážného," řekla Kuzněcovová.

Pro Schiavonenovou to byl již druhý postup díky zranění soupeřky. V prvním kole jí vzdala zápas ve třetím setu Jelena Dementěvová.

Djokovič útočící v Madridu na třetí triumf si poradil s Ančičem

Třetí nasazený Djokovič měl s Ančičem  potíže jen v prvním setu, ve kterém rozhodoval až tie-break. Hru mu komplikoval zraněný kotník, který si nechal před druhou sadou ošetřit.

Dvacetiletý Djokovič v Madridu útočí na třetí triumf na turnaji série Masters v sezóně, když dokázal zvítězit v Miami a Montrealu.

Nalbandian vyřadil za hodinu a deset minut Nadala

Jen hodinu a deset minut potřeboval argentinský tenista David Nalbandian k tomu, aby v pátečním čtvrtfinále turnaje v Madridu porazil světovou dvojku Rafaela Nadala. Přemožitel českého hráče Tomáše Berdycha vyhrál po setech 6:1, 6:2 a v semifinále si zahraje s Novakem Djokovičem.

Pro Nadala, který se na turnaji objevil po pětitýdenní pauze zaviněné problémy s koleny, to byla teprve pátá letošní prohra na podnicích série Masters. Naopak Nalbandian se poprvé v sezóně probojoval do turnajového semifinále.

První hráč světa Roger Federer vyřadil ve čtvrtfinále turnaje v Madridu ze hry posledního domácího zástupce Feliciana Lópeze. Švýcarský tenista zvítězil 7:6 a 6:4 a vyhrál i šestý vzájemný zápas v kariéře. V semifinále Federer nastoupí proti vítězi duelu Fernando González - Nicolas Kiefer.

CURYCH
Dvouhra, ženy - čtvrtfinále:
Vaidišová (ČR) - A. Bondarenková (Ukr.) 6:1, 6:4, Heninová (1-Belg.) - Radwaňská (Pol.) 6:4, 6:2, Schiavoneová (It.) - Kuzněcovová (2-Rus.) 6:3, 3:3 skreč, Golovinová - Bartoliová (obě Fr.) 4:5 skreč.
Semifinálové dvojice:
Vaidišová - Heninová, Golovinová - Schiavoneová.
Čtyřhra, ženy - semifinále:
Peschkeová, Stubbsová (ČR/Austr.) - Šuaj Pcheng, Tuová (Čína/USA) 6:4, 6:3.
MADRID
Dvouhra, muži - čtvrtfinále
Djokovič (3-Srb.) - Ančič (Chorv.) 7:6 (7:2), 6:2, Nalbandian (Arg.) - Nadal (2-Šp.) 6:1, 6:2, Federer (1-Švýc.) - López (Šp.) 7:6 (7:4), 6:4.
Čtyřhra, muži - čtvrtfinále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Vízner, Pavel (6-ČR/Rum.) 6:3, 7:6 (7:4).

Reklama

Související témata: