Hlavní obsah

Vaidišová vypadla v curyšském semifinále po boji s Heninovou

CURYCH

Tenistka Nicole Vaidišová vypadla v semifinále turnaje v Curychu po dvouačtvrthodinovém boji se světovou jedničkou Justine Heninovou. Nejlepší česká hráčka se tak ani ve Švýcarsku nedočkala první finálové účasti na okruhu WTA v sezóně.

Článek

Úvodní dva sety čtvrtého vzájemného utkání Vaidišové s Heninovou měly hodně podobný průběh. Obě hráčky si držely svá podání až do osmé hry, kdy se vždy set zlomil. Nejdříve se více dařilo osmnáctileté Češce, jež získala servis favorizované Belgičanky, zvýšila na 5:3 a pak při svém podání sadu čistou hrou ukončila. Poprvé v kariéře tak vyhrála proti Heninové set. V druhé sadě se opakoval totožný scénář, ovšem se šťastnějším koncem pro pětadvacetiletou Heninovou.

V rozhodující sadě si obě tenistky pětkrát za sebou vzaly svá podání. Jako první se podařilo potvrdit brejk Belgičance, která se následně dostala do vedení 5:3 a za stavu 5:4 podávala na vítězství v zápase. Vaidišová, jež po mononukleóze a zranění předvedla v sobotním utkání možná svůj nejlepší výkon druhé poloviny sezóny, však zabojovala, odvrátila dva mečboly a podání Heninové získala.

Heninová: Vaidišová mi dala zabrat

Vítězka dvou letošních grandslamů nicméně opět Vaidišovou přitlačila a následující podání ji vzala. Sama už pak při vlastním servisu nezaváhala a zvítězila 7:5.

"Dávala mi docela zabrat a jsem si jistá, že nám bude v příštích letech dělat hodně problémů," řekla o Vaidišové její přemožitelka. "Zlepšovala jsem se pomalu, ale jistě. Teď se musím dát do pořádku před finále," dodala Heninová. V neděli ji čeká duel s Tatianou Golovinovou, jež v druhém semifinále porazila 6:0 a 6:4 Francesku Schiavoneovou.

Vaidišová, jež nebyla v Curychu nasazená, nicméně i přes sobotní porážku udělala postupem do semifinále rázný krok zpět do první světové desítky, ze které i vinou zdravotních problémů vypadla. "Měla jsem ale své šance," litovala Češka těsné porážky. "Je pozitivní, že jsem dokázala hrát tak dobrý a vyrovnaný zápas se světovou jedničkou. Na druhou stranu jsem ale prostě prohrála, takže šťastná být nemůžu," dodala Vaidišová.

Nalbandian se ve finále v Madridu utká s Federerem

Argentinský tenista David Nalbandian se na turnaji Masters v Madridu stal postrachem favoritů. V semifinále v sobotu porazil třetího hráče světa Srba Novaka Djokoviče 6:4, 7:6 a navázal na páteční vítězství nad světovou dvojkou a domácím favoritem Rafaelem Nadalem. Ve finále vyzve obhájce titulu a světovou jedničku Švýcara Rogera Federera, který vyřadil po setech dvakrát 6:4 Němce Nicolase Kiefera.

Nalbandian, jenž ve druhém kole porazil Tomáše Berdycha, se probojoval do finále poprvé v sezóně. V neděli se pokusí završit své úspěšné tažení v duelu s Federerem, kterého dokázal porazil šestkrát ve 14 vzájemných zápasech. Z posledních devíti utkání však zvítězil pouze jednou.

Pětadvacetiletý Argentinec si v závěru roku v Madridu vynahrazuje nevydařenou sezónu, v níž byla jeho dosud nejlepším počinem čtvrtfinálová účast na dubnovém turnaji v Barceloně. O pět let mladšímu Djokovičovi oplatil srpnovou porážku z Masters v Montrealu a bude hrát o svůj šestý titul na okruhu ATP.

V Madridu byl Nalbandian ve finále už v roce 2004, kdy prohrál s Rusem Maratem Safinem. Federer bude usilovat o sedmý titul v sezóně a dvaapadesátý v kariéře.

Curych: dvouhra - semifinále:
Heninová (1-Belg.) - Vaidišová (ČR) 3:6, 6:3, 7:5, Golovinová (Fr.) - Schiavoneová (It.) 6:0, 6:4.
Madrid: dvouhra - semifinále:
Nalbandian (Arg.) - Djokovič (3-Srb.) 6:4, 7:6 (7:4), Federer (1-Švýc.) - Kiefer (Něm.) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: