Hlavní obsah

Osmnáct tenistů si v Paříži může zajistit účast na Turnaji mistrů

PAŘÍŽ

Výjimečně dramatický náboj má letošní turnaj série Masters v Paříži, který začal v neděli. Hned osmnáct hráčů na něm bude soupeřit o poslední dvě volná místa na Turnaji mistrů určeném pro nejlepších osm tenistů sezóny. Jedním z kandidátů je i Tomáš Berdych.

Článek

Na Turnaji mistrů už mají jistou účast Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovič, Nikolaj Davyděnko, Andy Roddick a David Ferrer. V boji o zbývající dvě volná místa má největší šanci aktuálně sedmý hráč žebříčku Champions Race Chilan Fernando Gonzalez. O Turnaji mistrů však mohou snít hráči až po pětadvacátého Davida Nalbandiana z Argentiny s výjimkou Australana Lleytona Hewitta, který v Paříži nebude hrát.

Osmá příčka průběžně patří Němci Tommymu Haasovi, ale Berdycha od něj dělí jen sedm bodů a ještě sedmnáctého Michaila Južného z Ruska čtyřicet. V Paříži je přitom ve hře sto bodů pro vítěze, 75 pro poraženého finalistu a 45 pro semifinalisty.

I když už se ve francouzské metropoli hraje, ostře sledované souboje začnou až v úterý. Tehdy do bojů vstoupí nasazení hráči, kteří měli na úvod volný los.

Reklama