Hlavní obsah

Vaidišovou zastavilo v Québeku zranění

Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová kvůli zranění pravého zápěstí vzdala zápas prvního kola na turnaji v Quebéku. Ve středu v Kanadě v duelu s krajankou Renatou Voráčovou vyhrála úvodní set hladce 6:2, ale druhou sadu prohrála 3:6 a rozhodla se nepokračovat.

Článek

Sezóna tak pro semifinalistku lednového Australian Open skončí bez zisku titulu. Osmnáctiletou hráčku během ní trápily zdravotní problémy. Kvůli bolavému zápěstí nehrála už na jaře před grandslamovým Roland Garros, po Wimbledonu pak měla další pauzu kvůli, protože onemocněla mononukleózou.

Vaidišová byla na podniku s dotací 175 000 dolarů nejvýše nasazenou hráčkou. Po jejím odstoupení roli největší favoritky převzala Ruska Vera Zvonarevová, která přes Francouzku Severine Brémondovou postoupila už do čtvrtfinále.

Po nečekaném postupu na úkor zraněné Vaidišové bylo pro Renatu Voráčovou druhé kolo turnaje v Québeku konečnou. Česká tenistka sehrála vyrovnanou bitvu s Američankou Vanií Kingovou, ale soupeřce jen o příčku lépe postavené ve světovém žebříčku podlehla v rozhodující sadě 4:6.

Federera opět zdolal Nalbandian 

Příprava na obhajobu titulu na Turnaji mistrů světové jedničce Rogeru Federerovi nevyšla. Na pařížském Masters prohrál už v osmifinále s Argentincem Davidem Nalbandianem, který ho dokázal v této sezóně porazit už podruhé.

Nenasazený Nalbandian zdolal švýcarského favorita ve dvou setech a hned třikrát mu prolomil servis. První set vyhrál 6:4, v druhém si v tie-breaku vypracoval čtyři mečboly a druhý proměnil. Federer nevydařený zápas zakončil příliš dlouhým úderem.

Nalbandian jako jeden z mála světových tenistů ví jak na Federera, po čtvrtku dokonce vyrovnal vzájemnou bilanci na 8:8. Ve čtvrtfinále se utká s Berdychovým přemožitelem Španělem Davidem Ferrerem.

Brit Andy Murray postoupil přes domácího Fabrice Santora do čtvrtfinále turnaje v Paříži a posílil své šance na účast na Turnaji mistrů. Titul v Paříži neobhájí Nikolaj Davyděnko. Ve třetím kole hladce podlehl Marcosi Baghdatisovi z Kypru, ruský tenista si stejně jako v předchozím zápase stěžoval na bolesti lokte.

PAŘÍŽ
Dvouhra - 2. kolo:
Blake (6-USA) - Mahut (Fr.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 6:1.
Dvouhra - 3. kolo:
Nalbandian (Arg.) - Federer (1-Švýc.) 6:4, 7:6 (7:3), Baghdatis (Kypr) - Davyděnko (4-Rus.) 6:2, 6:2, Murray (15-Brit.) - Santoro (Fr.) 6:4, 6:2, Nadal (2-Šp.) - Wawrinka (Švýc.) 6:4, 6:3, Robredo (8-Šp.) - Caňas (11-Arg.) 7:5, 7:5, Gasquet (10-Fr.) - Blake (USA) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý, Vízner (5-ČR) - Butorac, Čermák (USA/ČR) 6:3, 7:5.
QUÉBEC
Dvouhra - 1. kolo:
Voráčová (ČR) - Vaidišová (1-ČR) 2:6, 6:3 skreč.
2. kolo:
Zvonarevová (2-Rus.) - Brémondová (Fr.) 6:3, 7:6 (8:6), Kingová (USA) - Voráčová (ČR) 6:2, 4:6, 6:4, Dittyová (USA) - Aniová (Est.) 6:3, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Fusanová, Kopsová-Jonesová (USA) - Hrdinová, Pelletierová (ČR/Kan.) 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: