Hlavní obsah

Tenista Davyděnko se bál dalšího trestu za špatný výkon

Další porážka uvrhla ruského tenistu Nikolaje Davyděnka znovu do podezření, že na kurtu nepodal maximum a prohrál schválně. Poté, co ve čtvrtek podlehl v třetím kole pařížského Masters Marcosi Baghdatisovi dvakrát 2:6 a ztratil šanci na obhajobu titulu, sám přiznal, že se bál varování od rozhodčího. Před týdnem v Petrohradu mu asociace ATP za malé nasazení udělila pokutu 2000 dolarů.

Článek

Davyděnko si už ve středu v Paříži stěžoval na bolesti v lokti. Ty však podle jeho slov nemají nic společného s tím, že se v posledních dnech vůbec nemůže trefit do servisu. Při čtvrteční prohře s Kypřanem Baghdatisem ztratil své podání pětkrát, na konci měl na kontě deset dvojchyb a 36 nevynucených chyb.

"Vůbec nejsem schopen podávat. To samé se mi stalo v Petrohradu, ale s bolavým loktem to nemá nic společného. Musím přijít na pravý důvod," řekl novinářům čtvrtý hráč světového žebříčku, jenž se kvalifikoval na vrchol sezóny Turnaj mistrů v Šanghaji.

Po jedné z nečekaných porážek v srpnu na turnaji v Sopotech se Davyděnko dostal do podezření, že prohrál schválně, protože na jeho soupeře, argentinského outsidera Arguella, byly přijaty nezvykle vysoké sázky. ATP tuto aféru stále vyšetřuje.

Ve čtvrtek musel ruský tenista znovu čelit nepříjemným otázkám, co se s ním na kurtu děje. Jednu takovou mu při výměně stran položil i hlavní rozhodčí zápasu. "Myslel jsem, že mi chce udělit varování. Ale jen se mě ptal, proč mám tak špatný servis. Odvětil jsem, že nejsem schopen to vysvětlit," líčil Davyděnko, jehož diváci v pařížském hledišti vypískali.

Baghdatis se však svého soupeře zastal. "S podáním měl problémy, ale jinak hrál moc dobře," prohlásil vítěz z Kypru.

Reklama