Hlavní obsah

Berdych přišel po prohře s Ferrerem o šanci na Turnaj mistrů

PAŘÍŽ

Tenista Tomáš Berdych přišel o šanci kvalifikovat se poprvé na Turnaj mistrů. O účast na listopadovém vrcholu roku pro osm nejlepších hráčů sezóny se připravil čtvrteční prohrou na pařížském Masters s Davidem Ferrerem. Česká jednička španělskému soupeři v třetím kole podlehla 4:6 a 2:6.

Článek

Zatímco Ferrer už přijel do Paříže s objednanou letenkou na Turnaj mistrů do Šanghaje, Berdych byl jedním z řady hráčů, kteří se v nebývale dramatickém závěru roku snažili zabrat poslední dvě místa. Vzhledem k výsledkům největších soupeřů se potřeboval dostat nejméně do semifinále, ale skončil už o dvě kola dříve.

S Ferrerem měl do čtvrtka bilanci zápasů 2:3, ale v hale se utkali poprvé. První set byl vyrovnaný až do stavu 4:4, než dvaadvacetiletý český tenista ztratil jako první servis. Ferrer pak desátý game rozehrál ideálně, vypracoval si dva setboly a ten druhý mu Berdych pomohl proměnit sám, když snadný bekhend poslal do sítě.

Český tenista byl po celé utkání na kurtu pomalejší, více chyboval a nemohl se opřít o první servis. Druhý set začal prohraným podáním, brejk sice následně soupeři vrátil, ale po dvou vlastních chybách v pátém gamu už na Ferrera nestačil. V klíčové hře nejprve zkazil zkrácený úder, pak smeč a od stavu 2:3 už se do správného rytmu nedostal.

Z kurtu odešel Berdych po 73 minutách se sklopenou hlavou. Na kontě měl 32 nevynucených chyb a jen 51 vítězných míčů oproti 66 Ferrerovým.

PAŘÍŽ
Dvouhra - 3. kolo:
Ferrer (5-Šp.) - Berdych (12-ČR) 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata: