Hlavní obsah

Berdych viděl příčinu prohry s Ferrerem ve vlastních chybách

PAŘÍŽ

Český tenista Tomáš Berdych viděl hlavní příčinu porážky v třetím kole pařížského turnaje Masters se Španělem Davidem Ferrerem ve vlastních chybách. Řekl ale také, že soupeř hrál velmi dobře a určitě mu víc vyhovoval povrch kurtu. Berdych ve čtvrtečním utkání prohrál 4:6, 2:6 a přišel tak o šanci postoupit na závěrečný Turnaj mistrů v Šanghaji.

Článek

"Dneska to nebylo ideální. Nesedlo mi to, jak bych si představoval," řekl po zápasu, který trval 73 minut. "Na druhé straně on hraje hrozně solidně, nedá člověku míč zadarmo, všechno vrátí, není to nic příjemného. Taky ten kurt, který proti loňskému roku strašně zpomalil, byla myslím jeho výhoda."

Berdych řekl, že jeho tenis je založený na agresivitě, která s sebou nese víc vítězných míčů, ale taky víc chyb. Ferrer podle jeho slov moc chyb nedělá, spíš nutí k chybám soupeře.

Pařížský turnaj byl pro Berdycha posledním vystoupením v letošním roce. Sezónu hodnotil střízlivě. "Mohlo to určitě dopadnout líp. Šance na Turnaj mistrů byla, ale chyběla taky trocha toho štěstíčka, třeba těch pět neproměněných mečbolů minulý týden s Karlovičem v Basileji, a pak třeba tady trochu víc štěstí na vylosování a mohlo to vypadat jinak. Ale na druhé straně ta sezóna mohla být daleko horší," řekl.

Nyní si chce především odpočinout. "Sice ještě nevím jak, ale teď budu mít čtrnáct dní určitě úplné volno. Pak začínáme s kondiční přípravou ve Vysokých Tatrách, začne příprava na další sezónu," řekl. Jeho prvním turnajem bude Hopmanův pohár v Austrálii, kde nastoupí stejně jako před rokem ve dvojici se svou životní partnerkou Lucií Šafářovou.

Reklama

Související témata: