Hlavní obsah

Heninová je pro tvrdé tresty za sázkařské podvody v tenise

MADRID

Vysoké tresty pro tenisty zapojené do sázkařských podvodů by udělovala ženská světová jednička Justine Heninová. Pětadvacetiletá Belgičanka v pondělí na tiskové konferenci před zahájením madridského Turnaje mistryň prohlásila, že tenis se musí chránit před dopingem i zmanipulovanými výsledky, i za cenu tvrdých postihů.

Článek

"Neříkám, že doping a podvody neexistují, ale mě zatím nikdo neoslovil," řekla Heninová. V poslední době se intenzivně spekuluje o možném ovlivňování výsledků na mužských turnajích, ženský tenis zase řeší šokující dopingový nález bývalé jedničky Martiny Hingisové na kokain. "Pokud se taková pohroma v nějakém sportu objeví, vždycky mu to ublíží. Teď jde o to, aby se to v tenise moc neprojevilo," uvedla Heninová.

Tenisoví činovníci chtějí trestat prokázané zmanipulování výsledku doživotním zákazem činnosti. Prezident mužské ATP Etienne de Villiers minulý týden prohlásil, že pro hříšníky bude požadovat doživotní zákaz činnosti, což by Heninové nebylo proti mysli.

"Myslím, že ATP a WTA dělají všechno pro to, aby tyhle věci vymýtily. Moje tolerance vůči dopingu a sázkovým podvodům je nulová, podporuji tvrdé tresty. Jenom nesmíme obvinit nikoho bez důkazů," řekla Heninová.

Reklama