Hlavní obsah

Heninová vstoupila do Turnaje mistryň vítězstvím

Světová jednička Justine Heninová vykročila za obhajobou triumfu na Turnaji mistryň vítězstvím. V úterý v Madridu porazila v duelu Žluté skupiny debutantku na podniku pro osm nejlepších tenistek Annu Čakvetadzeovou z Ruska 6:1 a 7:6.

Článek

Heninová, která si vítězstvím prodloužila šňůru neporazitelnosti na 21 zápasů, vyhrála nad Čakvetadzeovou i třetí vzájemný duel, když v v nich neztratila ani jeden set. "Vyhrát úvodní zápas na turnaji, kde se hraje ve skupinách, je velmi důležité," řekla po utkání Heninová.

Naopak její soupeřka byla s výkonem velmi nespokojená. "Byla jsem nějaká ospalá, neběhala jsem, netrefovala jsem míče, jak bych chtěla. Jedním slovem hrůza," prohlásila Čakvetadzeová.

Vítězka Turnaje mistryň z roku 2005 Maria Šarapovová si poradila se Slovenkou Danielou Hantuchovou, kterou zdolala 6:4 a 7:5. V dalším utkání Červené skupiny pak vedla Ana Ivanovičová nad Světlanou Kuzněcovovou už 6:1 a 3:0, nakonec se ale ze zápasu stalo více než dvouhodinové drama s lepším koncem pro srbskou tenistku.

Turnaj mistryň:
Žlutá skupina:
Heninová (1-Belg.) - Čakvetadzeová (7-Rus.) 6:1, 7:6 (7:4).
Červená skupina:
Šarapovová (6-Rus.) - Hantuchová (8-SR) 6:4, 7:5, Ivanovičová (4-Srb.) - Kuzněcovová (2-Rus.) 6:1, 4:6, 7:5.

Reklama

Související témata: