Hlavní obsah

Heninová na Turnaji mistrů vyhrála i druhý zápas

MADRID

Nejlepší tenistka světa Justine Heninová vyhrála na Turnaji mistryň i druhý zápas a výrazně se tak přiblížila postupu do semifinále. Obhájkyně loňského vítězství ve středu v Madridu porazila po setech 6:2 a 6:2 svou oblíbenou soupeřku Jelenu Jankovičovou.

Článek

Dvaadvacetiletá Srbka na Turnaji mistrů debutuje, ale ani zde se nedokázala zbavit prokletí v podobě o tři roky starší Heninové. Belgičanka vyhrála nad Jankovičovou i devátý vzájemný zápas v kariéře, z toho sedmý letos, a protáhla svou vítěznou sérii na 22 zápasů. V úterý zdolala světová jednička Rusku Annu Čakvetadzeovou.

V úterý zdolala světová jednička jinou debutantku Annu Čakvetadzeovou z Ruska, která si ve středu na Turnaji mistrů připsala první výhru. Cestu k ní jí usnadnila Američanka Serena Williamsová, jež kvůli zdravotním potížím utkání po prvním prohraném setu 4:6 vzdala.

Vítězka letošního Australian Open už nastoupila do zápasu se speciálně zabandážovanými koleny a za stavu 4:5 se nechala dlouho ošetřovat. Po dalším prohraném gamu se slzami v očích svůj první a možná i poslední duel v Madridu skrečovala.

Turnaj mistryň:
Žlutá skupina:
Heninová (1-Belg.) - Jankovičová (3-Srb.) 6:2, 6:2, Čakvetadzeová (7-Rus.) - S. Williamsová (5-USA) 6:4 skreč.

Reklama

Související témata: