Hlavní obsah

Italskému hráči Di Maurovi hrozí trest za sázení na tenis

MILÁN

Italský tenisový svaz začal vyšetřovat aktuálně 124. hráče světového žebříčku Alessia Di Maura, jenž podle vyjádření svého trenéra sázel na tenisové zápasy. Třicetiletému Di Maurovi hrozí za internetové sázení až tříletý trest a vysoká pokuta.

Článek

Kouč Fabio Rizzo hovořil o tipovací vášni svého svěřence ve čtvrtečním vydání listu Gazzetta dello Sport. Tenista prý sázel jen malé částky a nikdy ne na vlastní zápasy. "Nevěděl, že je zakázané sázet na vlastní sport, takže neprozřetelně sázel na tenis. Nikdy ale nešlo o jeho vlastní zápas, dokonce ani o turnaj, na kterém hrál," řekl Rizzo.

"A bavíme se tady o velmi malých částkách. Když Alessio stejně jako jeho mnoho kolegů sázel na webu, jednalo se o sázky ve výši 10 až 15 eur. Neznali jsme pravidla, ale Alessio nikdy nepodváděl," dodal trenér Rizzo.

Snažil se tak zabránit tomu, aby byl případ jeho svěřence dáván do souvislosti se skandálem ohledně ovlivňování zápasů, který v současnosti ATP prošetřuje. Možné podvádění za úplatu sázkařské mafie odstartovala v srpnu sporná prohra Nikolaje Davyděnka s Martinem Vassallem Arguellem v Sopotech. K tomu, že dostali a odmítli nabídku od sázkařů prohrát zápas, se poté vyjádřilo několik profesionálních tenistů včetně Čecha Jana Hernycha, jenž v deníku Sport uvedl, že neznámí muži sondovali jeho případnou ochotu prohrát na turnajích v Moskvě a Petrohradu.

Reklama