Hlavní obsah

Heninová si na Turnaji mistryň zahraje o finále s Ivanovičovou

MADRID

Bývalá světová jednička Maria Šarapovová porazila v Madridu Anu Ivanovičovou 6:1, 6:2 a v sobotním semifinále Turnaje mistryň si díky prvnímu místu v Červené skupině zahraje s ruskou krajankou Annou Čakvetadzeovou. Na poraženou Srbku čeká obhájkyně trofeje a současná nejlepší tenistka světa Belgičanka Justine Heninová.

Článek

V dalším zápase Červené skupiny, který rozhodoval o třetím, respektive čtvrtém místě, porazila Slovenka Daniela Hantuchová Rusku Světlanu Kuzněcovovou 7:6 a 6:0.

Třetí nejlepší tenistka světa Jelena Jankovičová prohrála v Madridu i svůj třetí zápas. Duel s Marion Bartoliovou, která ve Žluté skupině nahradila zraněnou Serenu Williamsovou, musela srbská hráčka skrečovat kvůli virovému onemocnění za stavu 6:1 a 1:0 pro francouzskou tenistku.

Páteční program turnaje ve Španělsku sledovala i Martina Hingisová, která po pozitivním nálezu na kokain ukončila na začátku listopadu kariéru. "Omlouvám se, ale z právních důvodů nesmím svůj případ komentovat. Přijela jsem se podívat na tenis," řekla novinářům někdejší dvojnásobná vítězka závěrečného turnaje sezóny.

Žlutá skupina:
Bartoliová (10-Fr.) - Jankovičová (3-Srb.) 6:1, 1:0 skreč.
Konečné pořadí:
1. Heninová (1-Belg.) 3 výhry/0 proher, 2. Čakvetadzeová (7-Rus.) 2/1, 3. Bartoliová 1/1, 4. S. Williamsová (5-USA) 0/1, 5. Jankovičová 0/3.
Červená skupina:
Šarapovová (6-Rus.) - Ivanovičová (4-Srb.) 6:1, 6:2, Hantuchová (8-SR) - Kuzněcovová (2-Rus.) 7:6 (9:7), 6:0.
Pořadí:
1. Šarapovová 3/0, 2. Ivanovičová 2/1, 3. Hantuchová 1/2, 4. Kuzněcovová 0/3.
Semifinálové dvojice:
Heninová - Ivanovičová, Šarapovová - Čakvetadzeová.

Reklama

Související témata: