Hlavní obsah

Davyděnkova žena byla u výslechu kvůli sázkám

BERLÍN

Vyšetřovatelé tenisové asociace ATP v pátek ve Frankfurtu vyslýchali manželku a bratra čtvrtého hráče světa Nikolaje Davyděnka. Ruský tenista je totiž podezřelý z ovlivňování zápasů kvůli sázkám. "Sledují nás už čtyři měsíce, je to hon na čarodějnice," řekl agentuře AP tenistův právník Frank Immenga.

Článek

"Už by to mělo skončit, protože to mému klientovi přidělává finanční a osobní potíže," dodal s tím, že tenista odmítl vyšetřovatelům vydat výpisy telefonních hovorů, protože by to bylo porušení lidských práv.

Davyděnko, který s rodinou žije v Německu, je bývalými členy Scotland Yardu ve službách ATP vyšetřován od srpnového turnaje v Sopotech. Tam totiž nečekaně prohrál v 1. kole s Martinem Vassallem Arguellem z Argentiny. V průběhu jejich utkání přijaly sázkové kanceláře nezvykle vysoký počet sázek na outsidera, a to dokonce i ve chvíli, kdy Davyděnko bez potíží vyhrál první set 6:2.

Ruský tenista je proto podezřelý, že kvůli sázkám prohrál schválně. Podezření navíc umocnila nedávná událost z turnaje v Petrohradu. V druhém kole nejvýše nasazený Davyděnko v prvním setu utkání s Marinem Čiličem předváděl prakticky bezchybný tenis a vyhrál 6:1, ale pak začal nepochopitelně chybovat, udělal deset dvojchyb a prohrál. Od rozhodčího byl napomínám za malou snahu a od vedení ATP pak dostal pokutu 2000 dolarů.

Reklama