Hlavní obsah

Heninová se po životní sezóně chce ještě zlepšovat

MADRID

Světová jednička Justine Heninová nedělním triumfem na tenisovém Turnaji mistryň zakončila životní sezónu, ale pořád vidí spoustu prostoru na zlepšení. Pětadvacetiletá Belgičanka to řekla po výhře nad Ruskou Marií Šarapovovou, která jí přinesla desátý titul v sezóně.

Článek

"Myslím, že se pořád mohu hodně zlepšit, především v postavení," uvedla Heninová po více než tříhodinové bitvě se Šarapovovou, v níž musela dotahovat ztrátu úvodního setu. "Neřekla bych, že jsem hrála svůj nejlepší tenis, prostě jsem hodně bojovala. Hrála jsem srdcem a bylo to skvělé, protože to přineslo spoustu emocí. Ale musím nadále zlepšovat svou agresivní hru, přechod na síť a využívání šancí."

Belgičanka zakončila sezónu pětadvaceti vítěznými zápasy za sebou, naposledy prohrála v semifinále Wimbledonu s Francouzkou Marion Bartoliovou. V koncovce prvního setu zápasu se Šarapovovou však ukázala i svou slabší stránku, když se trápila na servisu a udělala několik nevynucených chyb. Pak se zlepšila a výborně hrající Rusku udolala. "Je to nejlepší zakončení sezóny, o jakém jsem mohla snít. Stalo se hodně věcí, ale jsem naprosto uvolněná a šťastná," svěřila se Heninová, která zmeškala začátek sezóny, protože se rozváděla.

Přišla i o Australian Open, takže je pro ni úvodní grandslam roku pro příští sezónu velkou motivací. "Byla jsem smutná, že jsem letos nebyla v Austrálii, a doufám, že jim to za pár týdnů oplatím. Teď je čas na odpočinek, dovolenou, dva týdny volna a pak zahájím přípravu," dodala.

Reklama