Hlavní obsah

ATP zrušila Davyděnkovi pokutu za špatný výkon

Ruský tenista Nikolaj Davyděnko nemusí zaplatit pokutu 2000 dolarů (asi 36 tisíc korun) za to, že v zápase podal vědomě špatný výkon. Trest mu v úterý zrušila tenisová asociace ATP, která po Davyděnkově odvolání znovu zhlédla jeho říjnový duel na turnaji v Petrohradu s Chorvatem Marinem Čiličem. Čtvrtý hráč světového žebříčku tehdy nečekaně prohrál 1:2 na sety.

Článek

"Zpětně jsme důkladně prohlédli celý zápas na videozáznamu a rozhodli, že jeho protest přijmeme a pokutu zrušíme," řekl v úterý představitel ATP Gayle Bradshaw novinářům během Turnaje mistrů v Šanghaji, kde Davyděnko startuje. Prohru s Čiličem tehdy sám tenista odůvodňoval únavou.

Před třemi týdny jej přitom ATP potrestala s přesvědčením, že ruský tenista nehrál proti Čiličovi naplno a prohrál schválně. Stejný hráč je také terčem vyšetřování kvůli podezření, že ovlivňuje zápasy kvůli sázkám. V srpnu na turnaji v Sopotech totiž také podezřele ztratil dobře rozehraný duel s Argentincem Arguellem, na něhož bylo přijato nezvykle mnoho sázek.

Reklama