Hlavní obsah

Sestry Williamsovy budou hrát čtyřhru na Australian Open

Sestry Venus a Serena Williamsovy si chtějí po pěti letech společně zahrát čtyřhru na grandslamovém Australian Open. Americké tenistky se deblu věnují jen příležitostně, ale mají společně na kontě už šest deblových grandslamových titulů. Po dvou získaly v Melbourne a Wimbledonu, po jednom na Roland Garros a US Open.

Foto: ČTK

Tenistka Serena Williamsová (vlevo) si na Australian Open zahraje ve čtyřhře se svou sestrou Venus.

Článek

Vzhledem k tomu, že společně nehrají často, nejsou na deblovém žebříčku nijak vysoko. K účasti na Australian Open by tak potřebovaly divokou kartu od pořadatelů, ale její získání by podle všeho neměl být problém.

"Sestry Williamsovy v plné síle na jedné straně sítě, to je v tenisu jeden z nejlepších pohledů. Patří mezi nejlepší páry na okruhu s neuvěřitelně úspěšnou bilancí," uvedl v oficiálním prohlášení ředitel Australian Open Craig Tiley.

Sestry Williamsovy v roce 2003 vyhrály Australian Open, ale od té doby nehrály čtyřhru až do letošního Wimbledonu. Tam ve druhém kole odstoupily kvůli Serenině zranění kotníku ze dvouhry. Loni mladší ze sesterského dua překvapivě vyhrála v Melbourne dvouhru.

Reklama