Hlavní obsah

V tenisové exhibici Sampras na třetí pokus Federera porazil

Pete Sampras jakoby vrátil čas. V tenisovém exhibičním zápase v čínské enklávě Macau porazil současnou světovou jedničku Rogera Federera 7:6 a 6:4. V třetím a zároveň posledním zápase těchto legendárních hráčů tak po dvou předchozích prohrách Švýcara zdolal.

Článek

Sampras, který odešel do tenisového důchodu v roce 2002, využil oba své dva brejkboly a po zápase se radoval. „Alespoň jednou ten stařík vyhrál,“ připomněl dvě předchozí utkání v Soulu a Kuala Lumpuru, ve kterých sice Federerovi vzdoroval, pokaždé však prohrál ve dvou setech.

Slovy chvály nešetřil po utkání na adresu Američana Federer. „Předvedli jsme tenis vysoké úrovně. Povrch byl hodně rychlý, ale hlavně - Pete hrál opravdu skvěle a jen zřídka udělal nějakou chybu,“ vyzdvihl Švýcar Samprasův výkon.

Sampras přiznal, že rychlý povrch mu vyhovoval. „Hlavně při mém podání. Musím ale říct, že první set mohl klidně dopadnout obráceně,“ připomněl první sadu, kterou vydřel až v tie-breaku.

Oba tenisté se v opravdovém zápase na okruhu ATP potkali jen jednou. V roce 2001 je los svedl dohromady ve čtvrtém kole grandslamového turnaje ve Wimbledonu. Federer tehdy po pětisetové bitvě slavil vítězství.

Reklama