Hlavní obsah

Bývalá tenisová jednička Selešová plánuje návrat na kurty

LOS ANGELES

Bývalá nejlepší hráčka světa Monica Selešová zvažuje návrat k profesionálnímu tenisu. Američanka, která v neděli oslavila 34. narozeniny, by se ráda představila na březnovém turnaji v Miami.

Článek

"Inspirovala mě Lindsay Davenportová," připomněla Selešová další bývalou světovou jedničku, která se letos vrátila k tenisu po mateřské pauze a získala dva turnajové triumfy. "To, co se jí podařilo, bylo skvělé," dodala.

"Myslím, že mě teď čeká třetí díl kariéry," narazila tenistka na pauzu v letech 1993 až 1995, kterou zavinil útok fanouška na turnaji v Německu. Günter Parche ji tehdy v Hamburku bodl nožem. Selešová se vrátila na kurty po dvouleté pauze a hrála až do roku 2003, kdy ji ze hry vyřadilo zranění.

"Právě kvůli jeho následkům bych určitě nevydržela hrát všechny turnaje, ale ráda bych se účastnila grandslamů a významnějších podniků," prohlásila rodačka z bývalé Jugoslávie. "Chtěla bych se vrátit začátkem příštího roku. Australian Open nepřipadá v úvahu, ale mohla bych stihnout turnaj v Miami," dodala.

Reklama