Hlavní obsah

Navrátil neví, koho v Davisově poháru postavit do čtyřhry

Koho do čtyřhry, to je rébus, nad kterým si před únorovým zápasem proti tenistům Belgie láme hlavu nehrající kapitán české daviscupové reprezentace Jaroslav Navrátil. Přestože na nominaci má ještě dost času, v předstihu potvrdil, že tým pro únorovou ostravskou partii na rychlém taraflexu znovu postaví na momentálně nejlepších českých singlistech Tomáši Berdychovi a Radku Štěpánkovi.

Článek

Nejsilnější možná sestava má český tenis po letech konečně ušetřit barážových útrap. Štěpánek s Berdychem zachránili Světovou skupinu v podzimním dramatu proti Švýcarům, další rok v prestižní soutěži chce ale český tým prožít ve větším klidu. "Baráž hrát znovu opravdu nechceme. S Belgií jsme favority my, máme lepší žebříčkové postavení hráčů, ale chce to potvrdit a dotáhnout do vítězného konce. Pevně věřím, že máme lepší hráče ve všech směrech," uvedl Navrátil na tiskové konferenci v Ostravě.

Výhody má v rukou výběr pořádající země. Na soupeře si hráči stejně jako proti Švýcarům vybrali rychlejší povrch taraflex, který by Belgičanům neměl vyhovovat, třebaže ani jejich sestava ještě není známa. "Kluci si vybrali taraflex, o ničem jiném jsme neuvažovali. Speciálně proti Belgii by to měl být správný povrch, Rochus je antukový hráč na pomalejší povrchy. To by měla být naše výhoda. Ale nesmí se nic podcenit. Belgie vypadá jako jednoduchý soupeř, ale ať Olivier Rochus nebo Kristof Vliegen byli na žebříčku kolem třicátého místa," varoval Navrátil.

Malisse nepřijede, je po operaci s kolenem

Zatím je jisté, že Belgičané do Ostravy určitě nepřicestují s Xavierem Malissem. Sedmadvacetiletý hráč, který už v pořadí ATP byl na 19. místě, ve stejném termínu obhajuje turnajové prvenství v Dauhá. "Když mi na turnaji v Madridu řekl, že se vrací do daviscupového týmu, trochu jsem se lekl. Ale má po operaci kolena, čtyři měsíce nehrál, a tak se chce rozehrát podle vlastního plánu. Za Belgii prý nastoupí až v dalším kole," řekl Navrátil.

Při účasti Berdycha se Štěpánkem není v sestavě pro dvouhry co řešit, zato o čtyřhře nehrající kapitán nemá vůbec jasno. "Rád bych udělal jednu změnu v tom, že nechci, aby Radek s Tomášem hráli všechny tři dny," nastínil Navrátil.

Deblové plány si chce urovnat během inspekční cesty po australských turnajích, na kterou vyrazí 3. ledna. "Musím počkat, jak všichni ti kluci budou vypadat. Skončil Vízner s Dlouhým, tvoří se nový pár Damm-Vízner, uvidíme, jak to bude vypadat v Austrálii," podotkl Navrátil s tím, že vedle Damma, Víznera a Dlouhého připadají v úvahu ještě Lukáš Dlouhý s Ivem Minářem.

Utkání se v ostravské ČEZ Aréně hraje od 8. do 10. února. Předprodej vstupenek začal dnes.

Reklama

Související témata: