Hlavní obsah

Šafářová se bude v dalším roce soustředit už jen na tenis

PRAHA

Česká tenisová reprezentantka Lucie Šafářová může před koncem roku bilancovat a rozhodně má důvod ke spokojenosti. Na turnaji v Paříži vypadla až ve finále a dařilo se jí i na grandslamových turnajích. Na Australian Open se dostala dokonce až do čvtrtfinále a na Roland Garros skončila v osmifinále. Rok 2007 končí jako třiadvacátá hráčka světového žebříčku.

Foto: Czech Tennis Agency

Česká tenistka Lucie Šafářová

Článek

„Tento rok byl náročný, protože jsem musela skloubil tenis se školou. Odmaturovala jsem za samé jedničky, nicméně plány k dalšímu studiu jsem odsunula. V následujícím roce se chci soustředit výhradně jen na tenis. Tenis mě i díky zábavnému pojetí hodin trenéra navíc stále velmi baví,“ prohlásila Šafářová v rozhovoru pro www.czta.cz .

Czech Tennis Agency (CZTA) pořádá v České republice unikátní Mezinárodní tenisový test ITN posvěcený Mezinárodní tenisovou federací (ITF) a v pražském areálu Cibulka si jej na vlastní kůži vyzkoušela i Šafářová a daviscupový reprezentant Ivo Minář. ITN je celosvětově platné hodnocení hráčské úrovně tenistů prováděné na základě jednotně schválené metodiky ITF, na Cibulce byl navíc rozšířen o možnost speciální videoanalýzy.

“Když udělám několik stejných chyb po sobě, tak se zamyslím, v čem vězí chyba a snažím se jí následně zkorigovat. I když většinou cítím hned po odehrání, co jsem udělala špatně, například odehraný míč příliš za tělem,“ našla Šafářová po absolvování testu chyby ve své hře, které by chtěla zlepšit.

Každý kdo test absolvuje je automaticky zařazen do celostátního žebříčku ITN hráčů  umožňujícího oslovovat protihráče, sjednávat si vzájemné zápasy a porovnávat svou výkonnost. „Testem ITN letos prošla také řada známých osobností a někteří hokejisté z Jágr týmu, ale rozhodně není určen jen pro celebrity a závodní hráče. Jedná se o efektivní pomůckou pro hráče všech úrovní a věku,“ zdůraznila manažerka CZTA Zuzana Šafářová.

Reklama