Hlavní obsah

Kodat odstoupil z funkce nehrajícího kapitána fedcupového týmu

PRAHA

Aleš Kodat odstoupil z osobních důvodů z funkce nehrajícího kapitána týmu českých tenistek pro Fed Cup. Uvedla to v úterý Česká televize. Podle prezidenta svazu Iva Kaderky by měl být nový kapitán znám do konce týdne.

Foto: PRÁVO

Aleš Kodat (vpravo) na tiskové konferenci s Nicole Vaidišovou (ilustrační foto)

Článek

Kodatova nástupce čeká 2. a 3. února v Brně zápas Světové skupiny II Fed Cupu se Slovenskem. "Předpokládal jsem, že Aleš Kodat bude u týmu hodně dlouho. Ale respektuju, že k tomu má osobní, soukromé důvody," prohlásil v České televizi Kaderka.

Kodat, trenér a nevlastní otec nejlepší české tenistky Nicole Vaidišové, převzal fedcupový tým na konci března. Nahradil Tomáše Peteru, který v únoru odstoupil kvůli práci na přípravách olympijské kandidatury Prahy.

Pod Kodatovým vedením zvítězily české reprezentantky v prvním kole Světové skupiny II v Bratislavě nad Slovenskem jednoznačně 5:0, v červencové baráži o postup mezi elitu však bez nemocné Vaidišové neuspěly ve Španělsku.

Kodat poté naznačil, že zváží své další působení v kapitánské funkci. "Hodně bude záležet na tom, jak Nicole dokončí sezónu. Musím se také věnovat hlavně jí individuálně. I z tohoto hlediska o tom budu přemýšlet," řekl tehdy novinářům. Krátce poté však využil opce a prodloužil smlouvu o další rok.

Nyní ale své rozhodnutí změnil a nečekaně odstoupil. "Je to nepříjemná situace, ale problémy jsou od toho, aby se řešily. Myslím, že do konce týdne budeme mít nového kapitána," uvedl Kaderka.

Reklama