Hlavní obsah

Williamsová zasáhne do Hopman Cupu nejdřív proti českým tenistům

PERTH

Bez Sereny Williamsové vstoupí v Perthu tenisté Spojených států amerických o víkendu do Hopmanova poháru, prestižní soutěže smíšených tenisových družstev. Americká hvězda a úřadující šampiónka Australian Open oznámila pořadatelům, že kvůli nemoci přiletí do dějiště později, už v dalším duelu proti českému týmu by ale mohla být připravena.

Foto: REUTERS/Carlos Barria

Serena Williamsová na archivním snímku.

Článek

Partnerkou Mardyho Fishe v zahajovacím duelu proti Indii bude oficiální náhradnice Meghann Shaughnessyová.

Williamsovou pronásledovaly zdravotní problémy celý rok, naposledy kvůli zranění kolena vynechala i madridský Turnaj mistryň. Australským pořadatelům teď bývalá světová jednička neupřesnila druh nemoci ani termín příletu, pouze vzkázala, že dorazí někdy během víkendu.

Po sobotním startu čeká Američany v pondělí duel s Českou republikou, kterou budou reprezentovat Tomáš Berdych a Lucie Šafářová. Posledním soupeřem bude domácí tým.

Ke změně v nominaci došlo i ve francouzském družstvu, kde Arnaud Clement nahradí Gaela Monfilse. Ten má potíže s kolenem, které ohrožují i start jednadvacetiletého hráče na Australian Open. O devět let starší Clement vytvoří tým s Tatianou Golovinovou.

Reklama