Hlavní obsah

Berdych se Šafářovou prohráli na úvod Hopman Cupu s Austrálií

Čeští tenisté Lucie Šafářová a Tomáš Berdych prohráli úvodní utkání v základní skupině Hopmanova poháru smíšených družstev. V Perthu v sobotu podlehli domácí australské dvojici Alicia Moliková, Peter Luczak 1:2. O výsledku rozhodla až závěrečná čtyřhra, kterou česká dvojice prohrála 5:7 a 3:6.

Článek

V úvodní dvouhře nestačila Šafářová na bývalou šestou hráčku světa Molikovou. Dvacetiletá česká tenistka sehrála s o šest let starší Australankou vyrovnaný první set, který ztratila 5:7. V druhé sadě Moliková vedla už 5:1, brněnská rodačka získala ještě jednu hru, ale porážku neodvrátila.

Stejně jako jeho přítelkyně, nastoupil Berdych proti svému dnešnímu soupeři k prvnímu utkání v kariéře. V duelu s Luczakem sice splnil roli favorita a vyrovnal stav utkání na 1:1, australský reprezentant mu ale nadělal nečekané problémy. V prvním setu vedl Berdych už 4:1 a 5:2, ale nakonec ho získal až v tie-breaku. Druhou sadu už zvládl lépe a zasloužil se o první bod českého týmu.

O výsledku tak musela za vyrovnaného stavu rozhodnout čtyřhra. V úvodním setu ještě držela česká dvojice se soupeři krok a prohrála těsně 5:7. Druhá sada již patřila domácím, kteří ji získali poměrem 6:3 a připsali si první vítězství na turnaji. Čeští tenisté ani loni v Perthu nevyhráli ani jeden mix.

V dalším utkání základní skupiny narazí Šafářová s Berdychem v noci z neděle na pondělí na duo Meghann Shaughnessyová, Mardy Fish. Americká dvojice vstoupila do Hopmanova poháru vítězstvím, když ve svém prvním duelu porazila Indii. Shaughnessyovou by už mohla na dvorci eventuálně vystřídat Serena Williamsová, která pořadatelům nahlásila pozdější příjezd kvůli nemoci.

HOPMAN CUP - Perth (Austr.)
Skupina B
Austrálie - Česko 2:1
Moliková - Šafářová 7:5, 6:2, Luczak - Berdych 7:6, 6:4, Moliková, Luczak - Šafářová, Berdych 7:5, 6:3.
USA - Indie 2:1
Shaughnessyová - Mirzaová 6:3, 4:6, 6:3, Fish - Bopanna 6:2, 6:4, Shaugnessyová, Fish - Mirzaová, Bopanna 4:6, 4:6.

Reklama

Související témata: