Hlavní obsah

O majitelích Hopmanova poháru rozhodne až čtyřhra

O majitelích dvacátého Hopmanova poháru pro nejlepší tenisový smíšený pár rozhodne až závěrečná čtyřhra. První bod přineslo Američanům bez boje zranění Srbky Jeleny Jankovičové, její krajan Novak Djokovič však následně po velké bitvě vyrovnal stav finálového utkání v australském Perthu na 1:1.

Článek

Dvaadvacetiletá Jankovičová, která si ve středu poranila stehenní sval, se rozhodla k dnešní úvodní dvouhře proti Sereně Williamsové nenastoupit, ale v mixu chce po Djokovičově boku o trofej bojovat. Ten ve své dvouhře potvrdil roli favorita, ale Fish mu kladl tuhý odpor a šanci rozhodnout finále ještě před čtyřhrou ztratil až prohraným tie-breakem třetí sady v poměru 4:7.

Jankovičová oznámila, že do dvouhry nenastoupí, už několik hodin před startem finálového duelu mezi dvěma nejvýše nasazenými týmy. Kvůli svalovým problémům nedohrála už své předchozí dva singly v duelech základní skupiny proti Francii a Argentině. Djokovič nicméně srbský pár dovedl do finále a drží ho nad vodou i v pátek.

Srbové usilují o první udělovanou trofej v tenisové sezóně premiérově, Američané se probojovali do finále už podeváté a usilují o páté vítězství. Jedno už Serena Williamsová ve sbírce má z roku 2003.

Finále Hopmanova poháru:
USA - Srbsko 1:1 po dvouhrách
S. Williamsová - Jankovičová bez boje, Fish - Djokovič 2:6, 7:6 (7:4), 6:7 (4:7).

Reklama

Související témata: