Hlavní obsah

Davenportová si zahraje finále v Aucklandu proti Rézaiové

AUCKLAND

O titul na tenisovém turnaji v Aucklandu si podle očekávání zahraje bývalá světová jednička Lindsay Davenportová z USA a Francouzka Aravane Rézaiová. Jednatřicetiletá Davenportová je blízko třetí trofeji ze čtyř vystoupení po červnovém porodu syna, celkově by získala 54. titul v bohaté kariéře. Rézaiová zatím akci WTA nevyhrála.

Foto: Toray Tennis

Američanka Lindsay Davenportová

Článek

Davenportová v semifinále vyřadila mladou Rakušankou Tamiru Paszekovou ve dvou setech 6:4, 6:3, dvacetiletá Rézaiová ukončila nečekané tažení domácí hvězdy Mariny Erakovicové. Se zkušenou Američankou si v sobotu zahraje poprvé. O deblový titul budou usilovat Češka Barbora Záhlavová-Strýcová s německou spoluhráčkou Martinou Müllerovou.

Li Na porazila v Gold Coast Schnyderovou

Po více než půlroční pauze způsobené zdravotními problémy si čínská tenistka Li Na zahraje na prvním turnaji finále. Čtvrteční přemožitelka Nicole Vaidišové v dnešním semifinále v australském Gold Coastu vyhrála třísetovou bitvu s čtvrtou nasazenou Švýcarkou Patty Schnyderovou a v sobotu se pokusí ukořistit svou druhou trofej ve dvouhře na okruhu WTA.

Druhá finalistka vzejde ze souboje mezi Šahar Peerovou z Izraele a Běloruskou Victorií Azarenkovou. Přípravný turnaj před Australian Open se hraje na tvrdém povrchu s dotací 175 000 dolarů.

Škoch získal v Dauhá pátý deblový titul

Jednatřicetiletý tenista David Škoch v katarském Dauhá po boku Němce Philippa Kohlschreibera získal svůj pátý deblový titul na okruhu ATP. Česko-německý pár ve finále porazil jihoafrickou dvojici Jeff Coetzee, Wesley Moodie 6:4, 4:6 a 11:9, když v rozhodujícím supertiebreaku odvrátil dva mečboly.

Ve finále dvouhry se na turnaji s dotací více než milión dolarů utkají Brit Andy Murray, jenž vyřadil nasazenou jedničku Nikolaje Davyděnka, se Stanislasem Wawrinkou. Švýcarský tenista v pátečním semifinále porazil obhájce loňského titulu Ivana Ljubičiče, jenž tak poprvé po pěti úspěšných letech nepostoupil při svém prvním startu v sezóně alespoň do finále.

Hewitt v Adelaide vypadl

Největší favorit a místní rodák Lleyton Hewitt nezíská třetí titul na turnaji v Adelaide. Australský tenista nestačil v pátečním čtvrtfinále na Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, jemuž podlehl 4:6 a 2:6.

Dvaadvacetiletý Tsonga porazil bývalou světovou jedničku i v druhém vzájemném duelu na okruhu ATP. O finále si v Adelaide zahraje proti Jarkku Nieminenovi z Finska.

Australanům pro víkendové vyvrcholení zůstala ve hře jiná naděje - dvaatřicetiletý Joe Sirianni, startující na divokou kartu. Přípravný turnaj na úvodní grandslam roku má dotaci 465 000 dolarů.

Favorizovaného Nadala v Čennaí nezastavil ani déšť

Druhý hráč světového žebříčku Rafael Nadal ztratil na turnaji v Čennaí ve druhém utkání za sebou pouze pět her a postoupil v Indii do semifinále. Jeho páteční španělský souboj s Guillermem Garcíou-Lopezem byl po třech odehraných gamech na více než tři hodiny přerušen kvůli dešti, trojnásobný vítěz Roland Garros Nadal se však nenechal rozhodit a vyhrál 6:3, 6:2.

Jednadvacetiletý favorit se v boji o postup do finále utká s dalším svým krajanem a vzorem z mládí Carlosem Moyou. Nadal ještě nikdy při svém prvním startu do sezony nevyhrál turnaj.

ŽENY
AUCKLAND:
Dvouhra - semifinále:
Davenportová (USA) - Paszeková (6-Rak.) 6:4, 6:3, Rézaiová (Fr.) - Erakovicová (N. Zél.) 6:3, 7:5.
GOLD COAST
Dvouhra - semifinále
Li Na (Čína) - Schnyderová (4-Švýc.) 3:6, 6:3, 7:5.
MUŽI
ADELAIDE
Dvouhra - čtvrtfinále:
Tsonga (6-Fr.) - Hewitt (1-Austr.) 6:4, 6:2, Sirianni (Austr.) - Mathieu (2-Fr.) 1:6, 6:1, 7:6 (8:6), Nieminen (3-Fin.) - Spadea (USA) 7:6 (7:5), 6:7 (7:9), 7:6 (7:5), Llodra (Fr.) - Becker (Něm.) 7:6 (7:5), 6:4.
ČENNAÍ
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - García-Lopez (Šp.) 6:3, 6:2, Moya (3-Šp.) - Serra (Fr.) 6:3, 6:4, Južnyj (4-Rus.) - Malisse (Belg.) 6:4, 6:4, Čilič (Chorv.) - Haase (Niz.) 4:6, 6:2, 6:3.
Semifinálové dvojice:
Nadal - Moya, Južnyj - Čilič.
DAUHÁ
Dvouhra - semifinále:
A. Murray (3-Brit.) - Davyděnko (1-Rus.) 6:4, 6:3, Wawrinka (Švýc.) - Ljubičič (4-Chorv.) 7:6 (7:1), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Kohlschreiber, Škoch (Něm./ČR) - Coetzee, Moodie (JAR) 6:4, 4:6, 11:9.

Reklama

Související témata: