Hlavní obsah

Hantuchovou měsíc před Fed Cupem skolila střevní chřipka

HONGKONG

Měsíc před fedcupovým zápasem v Brně skolila nejlepší slovenskou tenistku Danielu Hantuchovou střevní chřipka. Kvůli bolestem břicha předčasně vzdala exhibiční turnaj v Hongkongu. Zatím není ani jasné, jaký dopad to pro čtyřiadvacetiletou hráčku bude mít nedlouho před úvodním grandslamem Australian Open.

Foto: REUTERS/Danny Moloshok

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová při zápase na turnaji v Indian Wells.

Článek

Hantuchová v Hongkongu odehrála jediný zápas ve dvouhře. Nejprve ve čtvrtek nenastoupila do čtyřhry a v pátek podle pořadatelů zrušila i další program, neboť po porážce s deblovou partnerkou Ruskou Annou Čakvetadzeovou měla pokračovat ve skupině o páté až osmé místo.

"Pravděpodobně se jedná o střevní onemocnění provázené vysokou horečkou," řekla slovenským médiím matka a manažerka deváté tenistky světa Mariana Hantuchová.

Zdravotní potíže se na prahu nové sezóny nevyhnuly ani nejlepším dvěma českým tenistkám. Nicole Vaidišová si poranila kotník na turnaji WTA v australském Gold Coastu, Lucie Šafářová zase bojovala s nemocí na Hopmanově poháru smíšených dvojic v Perthu. Fed Cup se bude hrát na Brněnském výstavišti 2. a 3. února.

Reklama

Související témata: