Hlavní obsah

Nadal odvrátil Moyovi čtyři mečboly a je ve finále, Murray triumfoval

Čtyřhodinovou neúprosnou bitvu o postup do finále tenisového turnaje v indickém Čennaí vyhrál se štěstím favorizovaný Rafael Nadal. V očekávaném španělském derby ale musel svému idolu z mládí Carlosi Moyovi odvracet čtyři mečboly. Dvacetiletý Andy Murray ze Skotska získal v katarském Dauhá čtvrtý turnajový titul v kariéře, když ve finále zdolal Švýcara Stanislase Wawrinku 6:4, 4:6 a 6:2.

Článek

Zápas trval podle oficiálních statistik tři hodiny a 54 minut. Všechny tři sety musel rozhodnout až tie-break, dvakrát v nich byl lepší druhý hráč světového žebříčku Nadal a v neděli bude usilovat o 24. trofej na okruhu ATP proti Michailu Južnému z Ruska.

Oba tenisty čeká už desátý vzájemný duel, bilance hovoří pro Nadala v poměru 6:3. Vítěz si z Indie odveze prémii 68 800 dolarů z celkové dotace 436 tisíc. Nejvýše nasazený Španěl ještě nikdy nevyhrál svůj první turnaj v sezóně.

Murray si připsal čtvrtý triumf v kariéře

Dvacetiletý skotský tenista Andy Murray získal v katarském Dauhá čtvrtý turnajový titul v kariéře, poprvé však triumfoval venku. Předchozí úspěchy posbíral výhradně v hale. Sobotní trofej vybojoval po třísetové výhře nad Švýcarem Stanislasem Wawrinkou, kterého porazil 6:4, 4:6 a 6:2.

Murray coby jedenáctý hráč světového žebříčku potvrdil ve finále roli papírového favorita, i když s Wawrinkou dosavadní dva vzájemné duely prohrál. "Úroveň nás obou šla ale od té doby hodně nahoru a možná budou na mé straně větší zkušenosti," dumal před rozhodujícím duelem mladý Skot.

Blízko k titulu v Dauhá měl Murray už loni, tehdy ho ale ve finále zastavil Chorvat Ivan Ljubičič. Tentokrát si nenechal první udělovanou trofej v roce na podniku ATP vzít. Spolu s ní si v Kataru vydělal i 171 000 dolarů.

Ve čtyřhře již v pátek triumfovali český tenista David Škoch s Němcem Philippem Kohlschreiberem.

ČENNAÍ
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Moya (3-Šp.) 6:7 (3:7), 7:6 (10:8), 7:6 (7:1), Južnyj (4-Rus.) - Čilič (Chorv.) 6:2, 6:3.
DAUHÁ
Dvouhra - finále:
A. Murray (3-Brit.) - Wawrinka (Švýc.) 6:4, 4:6, 6:2.

Reklama

Související témata: