Hlavní obsah

Tenistka Šafářová postoupila v Sydney do druhého kola

SYDNEY/HOBBART

Lucie Šafářová postoupila na turnaji v Sydney do druhého kola a čeká ji zápas se světovou jedničkou Justine Heninovou, s níž má od loňska aktivní bilanci 1:0. Česká tenistka, jejíž první akcí v nové sezóně byl Hopmanův pohár smíšených družstev, porazila v nedělním utkání domácí Alicii Molikovou dvakrát 7:6. S toutéž soupeřkou se potkala i před týdnem v Perthu, kde jí naopak ve dvou setech podlehla.

Článek

V Sydney hrají na tvrdém povrchu muži i ženy, generálka na Australian Open má celkovou dotaci 1 065 000 dolarů. Krátce před startem se kvůli zranění odhlásily Amélie Mauresmová a Číňanka Li Na, čerstvá vítězka turnaje v Gold Coastu.

Další českou zástupkyní ve dvouhře je Nicole Vaidišová, která se tentokrát v nabitém startovním poli nedostala mezi nasazenou osmičku. V úvodním kole ji čeká soupeřka z kvalifikace.

Španělka Medinaová v Hobbartu vzdala

Osmá nasazená tenistka na turnaji v Hobartu Anabel Medinaová vzdala nedělní zápas prvního kola, v němž byla její soupeřkou domácí Australanka Casey Dell'Acquaová. Španělská hráčka odstoupila za stavu 4:5 v úvodním setu kvůli zranění zad.

Na tvrdém povrchu v Hobartu se hraje o 170 000 dolarů, nejvýše nasazenou je světová jednadvacítka Alona Bondarenková z Ukrajiny.

Sydney:
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Moliková (Austr.) 7:6 (7:2), 7:6 (12:10), Razzanová (Fr.) - Prattová (Austr.) 6:2, 6:1, Bammerová (Rak.) - Petrovová (Rus.) 7:5, 6:3.
Čtyřhra - 1. kolo:
Granvilleová, Uhlířová (USA/ČR) - Peschkeová, Stubbsová (ČR/Austr.) 6:4, 3:6, 10:5.
Hobbart:
Dvouhra - 1. kolo:
Dell'Acquaová (Austr.) - Medinaová (8-Šp.) 5:4 skreč, Daniiliduová (Řec.) - Parmentierová (Fr.) 6:3, 6:4, Vesninová (Rus.) - Morigamiová (Jap.) 6:4, 7:5.
Čtyřhra - 1. kolo:
Hradecká, Voráčová (4-ČR) - Harkleroadová, Kudrjavcevová (USA/Rus.) 6:0, 5:7, 10:6.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články