Hlavní obsah

Štěpánek v Sydney zvítězil nad Robredem, postupuje i Vaidišová

SYDNEY

Tenista Radek Štěpánek zahájil ve velkém stylu turnaj v Sydney, jenž je generálkou na první grandslam sezóny Australian Open. Český daviscupový reprezentant porazil v úterním zápase prvního kola druhého nasazeného Tommyho Robreda ze Španělska 6:4, 6:2 a zlepšil si tak náladu po minulém týdnu, kdy musel z prvního turnaje sezóny v Adelaide odstoupit kvůli zranění paty. Vaidišová vyřadila Slovenku Hantuchovou 6:4 a 6:2.

Článek

Po třísetové bitvě s Camille Pinovou v prvním kole v úterý česká tenistka Nicole Vaidišová potřebovala na postup do čtvrtfinále turnaje v Sydney méně času. Za hodinu a dvacet minut vyřadila ve 2. kola šestou nasazenou Danielu Hantuchovou ze Slovenska, kterou porazila 6:4 a 6:2.

Pro osmnáctiletou Vaidišovou je skalp účastnice loňského Turnaje mistryň důležitý nejen z hlediska blížícího se Australian Open, ale také kvůli tomu, že za necelý měsíc by měla na Hantuchovou narazit znovu ve Fed Cupu. Pro nejlepší českou tenistku je popradská rodačka oblíbenou soupeřkou, dnes ji porazila popáté ze šesti vzájemných duelů.

O osudu zápasu s největší pravděpodobností rozhodl první set, jenž byl pro obě hráčky jako na houpačce. Vaidišová totiž vedla 3:1, a i když se Hantuchové podařilo třemi vyhranými gamy za sebou vývoj otočit, Češka jí následně oplatila stejnou mincí. Druhá sada už byla jasnou záležitostí Vaidišové, jež mimo jiné dala šest es.

Soupeřkou Nicole Vaidišové ve čtvrtfinále bude světová trojka Jelena Jankovičová, která ji loni na tomto turnaji vyřadila v boji o postup do finále. Srbská hvězda skrečovala minulý týden kvůli zranění zadního stehenního svalu tři dvouhry na Hopmanově poháru, v úterý ale ve svém prvním duelu v Sydney porazila 6:1, 2:6 a 6:3 Francouzku ruského původu Tatianu Golovinovou.

Šafářová kvůli bolavému hýžďovému svalu nenastoupila

Šafářová se měla po vítězství nad Alicií Molikovou utkat se světovou jedničkou Justine Heninovou, ovšem k utkání kvůli bolavému hýžďovému svalu nenastoupila. Slavná Belgičanka, jež měla v prvním kole volno, tak postoupila bez jediného odehraného míčku do čtvrtfinále.

Minář se dostal do hlavní soutěže na turnaji Mediabank v Sydney z kvalifikace a v prvním kole narazil na soupeře, jenž prošel do soutěže stejným způsobem. Člen širšího daviscupového kádru Australana Aluna Jonese porazil 6:2 a 7:5.

V dalším kole čekají české tenisty nenasazení soupeři, Štěpánka Ital Andreas Seppi a Mináře ruský hráč Jevgenij Koroljov. V druhém kole je už od pondělí Tomáš Berdych,jenž se utká s Gillesem Simonem z Francie.

Rosol v Aucklandu neuspěl proti Roitmanovi

Český tenista Lukáš Rosol ani ve svém druhém utkání v hlavní soutěži ATP v kariéře neuspěl a stejně jako loni vypadl v novozélandském Aucklandu v prvním kole. Dvaadvacetiletý hráč, jenž postoupil z kvalifikace, v úterý podlehl Sergiu Roitmanovi z Argentiny po setech 2:6 a 5:7.

Turnaj WTA v Hobartu v úterý přišel o nejvýše nasazenou hráčku. Ukrajinská tenistka Aljona Bondarenková totiž nestačila ve druhém kole na Řekyni Eleni Daniiliduovou, které podlehla 3:6 a 3:6. Nejvýše nasazená Aljona Bondarenková v Hobartu skončila

SYDNEY:
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Robredo (2-Šp.) 6:4, 6:2, I. Minář (ČR) - A. Jones (Austr.) 6:2, 7:5, Hewitt (6-Austr.) - Mahut (Fr.) 6:3, 6:4, Guccione (Austr.) - Martin (Šp.) 7:6 (8:6), 6:4, Tursunov (Rus.) - Wawrinka (Švýc.) 6:3, 6:3, Seppi (It.) - Tsonga (Fr.) 3:6, 6:3, 6:2, Koroljov (Rus.) - Mathieu (Fr.) 6:1 skreč, Darcis (Belg.) - Sirianni (Austr.) 6:1, 7:6 (7:4), Moya (5-Šp.) - Koubek (Rak.) 1:6, 6:4, 6:2.
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Heninová (1-Belg.) - Šafářová (ČR) bez boje, Kuzněcovová (2-Rus.) - Peerová (Izr.) 6:3, 6:4, Ivanovičová (4-Srb.) - Razzanová (Fr.) 6:1, 2:6, 7:5, Schiavoneová (It.) - Bartoliová (7-Fr.) 2:6, 6:3, 6:2, Kanepiová (Est.) - Arvidssonová (Švéd.) 3:6, 6:3, 6:3, Srebotniková (Slovin.) - Bammerová (Rak.) 4:6, 6:1, 6:2, Vaidišová (ČR) - Hantuchová (6-SR) 6:4, 6:2, Jankovičová (3-Srb.) - Golovinová (Fr.) 6:1, 2:6, 6:3.
AUCKLAND:
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Roitman (Arg.) - Rosol (ČR) 6:2, 7:5, Kohlschreiber (7-Něm.) - Russell (USA) 7:5, 6:2, Massu (Chile) - Jones (N. Zél.) 6:4, 6:2.
HOBART:
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Daniiliduová (Řec.) - A. Bondarenková (1-Ukr.) 6:3, 6:3, Zvonarevová (2-Rus.) - Olaruová (Rum.) 6:3, 6:2, Mirzaová (6-Indie) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:3, 6:4, Vesninová (Rus.) - Llagosterová (Šp.) 6:3, 6:2, Gallovitsová (Rum.) - Govorcovová (Běl.) 6:3, 6:2, Dellacquaová (Austr.) - Lapuščenkovová (Rus.) 6:4, 4:6, 6:1, Harkleroadová - Tuová (obě USA) 7:6 (11:9), 2:6, 6:1, Pennettaová (It.) - Dokičová (Austr.) 5:0 skreč.
Ženy, čtyřhra - 1. kolo:
Brémondová, Cetkovská (Fr./ČR) - Kostaničová-Tošičová, Müllerová (Chorv./Něm.) 7:5, 7:6 (7:4).

Reklama

Související témata: