Hlavní obsah

ITF si najala na boj s korupcí dva bývalé anglické policisty

WASHINGTON

Na korupci a sázky v tenise se důkladně zaměří dva bývalí angličtí policisté, která najala Mezinárodní tenisová federace ITF. Oba by měli na žádost ITF, mužské organizace ATP a ženské WTA vypracovat během dvou měsíců analýzu, v níž by měli shrnout současný stav boje proti korupci a navrhnout možná řešení.

Článek

Ben Gunn a Jeff Rees, kteří pracovali jako detektivové 25 let u londýnské policie, už mají s bojem proti korupci ve sportu své zkušenosti. Gunn se zabýval podvody v dostihovém sportu, Rees měl tutéž úlohu v Mezinárodní kriketové federaci.

"Zjistili jsme, že musíme provést nějakou pozitivní akci, abychom zabránili korupci v našem sportu. Tahle nezávislá analýza od expertů nám pomůže pochopit celý problém a pomůže nám najít opatření k ochraně tenisu teď i pro budoucnost," uvedl výkonný ředitel ITF Bill Babcock.

O korupci v tenise se začalo výrazně hovořit loni v srpnu poté, co se do podezření dostal tehdejší čtvrtý hráč světa Rus Nikolaj Davyděnko. ATP ho od skrečovaného zápasu s argentinským outsiderem Martinem Vassallem Arguellem, na nějž bylo vsazeno neobvyklé množství peněz, vyšetřovala, vyžádala si dokonce výpisy telefonních hovorů jeho i manželky, ale nedobrala se žádného výsledku.

Koncem minulého roku nicméně padly první tresty za prokázané sázení, Italové Potito Starace, Daniele Bracciali a Alessio Di Mauro dostali finanční pokuty a distanc od šesti týdnů do devíti měsíců.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík