Hlavní obsah

Německý tenista Kohlschreiber získal v Aucklandu druhý titul

AUCKLAND

Německý tenista Philipp Kohlschreiber získal dva dny před startem Australian Open druhý titul v kariéře na okruhu ATP. Dočkal se ho v novozélandském Aucklandu, kde v sobotu ve finále porazil bývalou světovou jedničku Juana Carlose Ferrera ze Španělska ve dvou setech 7:6 a 7:5.

Článek

Čtyřiadvacetiletý daviscupový reprezentant Kohlschreiber na tvrdém povrchu v Aucklandu vybojoval svou druhou trofej po triumfu loni v květnu na antuce v Mnichově. Na úvodním grandslamovém turnaji sezóny, který začne v Melbourne v pondělí, bude plnit roli 29. nasazeného hráče.

Exhibici v Melbourne vyhrál Roddick

Potřetí za sebou vyhrál exhibici v Melbourne před Australian Open americký tenista Andy Roddick. Při neúčasti nemocné světové jedničky Rogera Federera znovu kraloval turnaji Kooyong Classic a před úvodním grandslamem sezóny se dobře naladil. Australian Open zahájí hned v pondělí proti českému hráči Lukáši Dlouhému.

"Nešlo by to vyměnit? Tři tituly z Kooyongu za jeden z Australian Open?" žertoval Roddick po sobotním finálovém vítězství nad Markosem Baghdatisem z Kypru, finalistou Australian Open z roku 2006.

Roddickovi se v Melbourne Parku podařilo dojít nejdále třikrát do semifinále, během posledních pěti ročníků vždy v lichých letech. Loni na přípravné exhibici porazil i Federera, jenž letos vzdal účast kvůli žaludečním problémům.

Během letošní exhibice Kooyong Classic Američan neztratil ani jeden set a s Baghdatisem si poradil bez větších problémů 7:5 a 6:3. Vyrovnal tak vítěznou sérii krajana Michaela Changa z let 1995 až 1997.

V Sydney Guccione titul nezískal

Přemožitel dvou nejlepších českých tenistů Chris Guccione se nedočkal titulu z domácího turnaje v Sydney. Dvoumetrový Australan po vyřazení Tomáše Berdycha i Radka Štěpánka nestačil v sobotním finále na Rusa Dmitrije Tursunova. Pětatřicátý hráč světového žebříčku porazil Guccioneho, 125. v pořadí ATP, dvakrát v tie-breaku.

Guccione odvrátil Berdychovi ve čtvrtfinále mečbol, o kolo dále pak zdolal i Štěpánka. V prvním vzájemném duelu s Tursunovem oba tenisté ani jednou neztratili svůj servis, ale ve zkrácených hrách byl Rus lepší v poměru 7:3 a 7:4. Získal svůj čtvrtý titul a prémii 73 900 dolarů.

Deblová trofej v generálce na Australian Open nečekaně neskončila v rukou amerických dvojčat Bryanových. Nejlepší světový pár posledních let promarnil tři mečboly a podlehl francouzské dvojici Gasquet, Tsonga 9:11 v rozhodující sadě.

Výsledky - Auckland:
Dvouhra - finále:
Kohlschreiber (7-Něm.) - Ferrero (4-Šp.) 7:6 (7:4), 7:5.
Čtyřhra - finále:
Horna, Monaco (Peru/Arg.) - Malisse, Melzer (Belg./Rak.) 6:4, 3:6, 10:7.
Výsledky - Melbourne:
Finále:
Roddick (USA) - Baghdatis (Kypr) 7:5, 6:3.
O 3. místo
Safin (Rus.) - Gonzalez (Chile) 6:3, 6:3.
Výsledky - Sydney:
Dvouhra - finále:
Tursunov (Rus.) - Guccione (Austr.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:4).
Čtyřhra - finále:
Gasquet, Tsonga (Fr.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 4:6, 6:4, 11:9.

Reklama

Související témata: