Hlavní obsah

Tenista Blake požaduje pro sázející tenisty doživotní tresty

MELBOURNE

Americký tenista a viceprezident hráčské rady ATP James Blake podpořil zastánce maximálních trestů za korupci. Připojil se tak k šéfům organizací ATP a WTA, kteří požadují pro tenisty zapletené do nelegálního sázení doživotní distanc.

Článek

"Za sázení na vlastní zápasy bych se nebránil doživotním trestům," řekl 15. hráč světa australskému deníku Sunday Age. "Každá situace je však jiná, takže bychom museli mít nějaký tribunál, který by o tom rozhodoval," uvedl Blake, podle kterého je tenis navzdory skandálům z poslední doby čistý. "Soudím tak podle hráčů, se kterými se při turnajích potkávám v šatnách. Mám z nich dobrý pocit a z těch, co znám, by se nikdo do korupce nezapletl," přidal.

Manipulace s výsledky tenisových zápasů se zdá být problémem především na mužském okruhu. Aféru s údajným ovlivňováním utkání odstartovala loni v srpnu podezřelá porážka Nikolaje Davyděnka s Argentincem Martinem Vassallem Arguellem v Sopotech, na niž bylo vsazeno několik miliónů. ATP podezření vyšetřovala, ale k ničemu nedošla. O snaze o zmanipulování zápasů pak promluvila řada hráčů, mimo jiné světová trojka Novak Djokovič či český tenista Jan Hernych.

Reklama