Hlavní obsah

Štěpánek: Robredovi jsem nedal vůbec žádnou šanci

Marek BurkertPrávo

Příchod nového roku prožil tenista Radek Štěpánek v Austrálii. V Adelaide a v Sydney se rozehrával před prvním grandslamem sezóny, který v pondělí začal v Melbourne. „Se svojí hrou jsem byl v posledním týdnu spokojený, mám z ní dobrý pocit,“ hlásila turnajová třicítka z opačného konce světa.

Článek

Vždy je důležitý los a vám pro první kolo Australian Open přihrál Američana Spadeu, s nímž máte bilanci 4:2. Jste tedy optimista?

Já jsem hlavně rád, že jsem se dostal mezi nasazené hráče a nemusím jít hned na začátku proti někomu z absolutní špičky. Taky je dobré, že zdravotně jsem v pořádku.

Se Spadeou jste hrál v Melbourne už před třemi roky a udolal ho až v pátém setu. Vybavíte si ještě ten zápas?

Myslím, že poslední sada byla 6:2, ne? (6:3 – pozn. aut.). Od té doby se každopádně stalo tolik věcí a každý jsme na tom jinak než tehdy. Bude to úplně odlišné.

Studoval jste turnajového pavouka? Ve třetím kole byste totiž mohl narazit na Španěla Ferrera, s nímž jste loni v Melbourne vedl 2:0 na sety, ale nakonec prohrál. To je pro vás zajímavá příležitost k odvetě, ne?

Nejdřív tam musíme oba dojít... Nechci se ale nějak upínat ke 3. kolu, když jsem ještě nepřešel ani první. Je to prostě daleko a já se soustředím jen na to, co mě bezprostředně čeká.

Z kraje roku jste testoval formu v Adelaide a v Sydney. Jaká je?

Minulý týden jsem hrál čtyři výborné zápasy ve čtyřech dnech. Se svojí hrou jsem byl vážně spokojený, měl jsem z ní dobrý pocit. Zase se mi zvýšilo sebevědomí.

Předpokládám, že nejvíc si ceníte premiérového skalpu Španěla Robreda, dvanáctého hráče světa.

Určitě. Jednak z důvodu, že jsem ho porazil poprvé v kariéře. A hlavně proto, že jsem byl po všech stránkách lepší. Nedal jsem mu vůbec šanci.

Pochvaloval jste si také, jaký pozitivní vliv měl před koncem roku na vaši fyzickou kondici vysokohorský trénink v Mexiku. Co vám tedy dal?

Byly to dva týdny tvrdé dřiny. Moje hra je založena na fyzičce a po tomhle pobytu jsem se prostě začal cítit perfektně.

V Adelaide jste měl ale nějaké problémy s patou pravé nohy, dokonce jste kvůli tomu musel vzdát zápas s Australanem Siriannim. Už je to dobré?

Měl jsem patu trochu pohmožděnou. Neříkám, že je stoprocentně v pořádku, musím se o to starat. Ale při hře mám nohu zatejpovanou a necítím absolutně žádnou bolest.

Australian Open poněkud změnilo svou image a letos poprvé se tam bude hrát na tvrdém povrchu Plexicushion. Jak se na něm cítíte?

Hrálo se na něm v Adelaide i v Sydney. Po čtrnácti dnech v Austrálii myslím, že mi vyhovuje.

A co australská vedra, ani ta vás neubíjejí? V Melbourne je na začátku roku zase hodně přes čtyřicet stupňů.

Já mám teplo docela rád (zasměje se). A teď je tu celkem příjemně. Horší než v Adelaide, kde bylo přes padesát stupňů, to snad být nemůže.

Reklama

Související témata: