Hlavní obsah

Vaidišová si zápas s Molikovou zahraje na centrálním kurtu

MELBOURNE

Česká tenistka Nicole Vaidišová zápas druhého kola Australian Open odehraje v aréně Roda Lavera. Duel dvanácté nasazené s domácí Alicií Molikovou je na centrálním dvorci naplánován jako třetí v pořadí. Před ní se světová jednička Justine Heninová z Belgie utká s Ruskou Olgou Pučkovovou a druhý nasazený Rafael Nadal ze Španělska nastoupí proti Francouzi Florentu Serrovi.

Článek

Vaidišová, která bude ve středu jedinou českou aktérkou ve dvouhře, počítá s tím, že její soupeřka bude mít výhodu podpory publika. "Určitě se bude snažit co nejvíc vytáhnout," řekla Českému rozhlasu. I když s Australankou ještě nehrála, má poměrně jasno, co od ní může čekat. "Hraje rychle, má dobrý servis, umí jít na síť, takže budu muset spíš rozhazovat do stran, hodně do pohybu," dodala na adresu 62. hráčky světa.

Večerní program na centrálním dvorci v 09:30 SEČ zahájí atraktivní duel mezi pátou nasazenou Marií Šarapovovou z Ruska a bývalou světovou jedničkou Lidsay Davenportovou, která se na podzim ve velkém stylu vrátila po mateřské pauze.

Středeční program (začátky na všech kurtech v 1:00 SEČ):
Rod Laver Arena: Heninová (1-Belg.) - Pučkovová (Rus.), Serra (Fr.) - Nadal (2-Šp.), Vaidišová (12-ČR) - Moliková (Austr.), od 09:30 Davenportová (USA) - Šarapovová (5-Rus.), Roddick (6-USA) - Berrer (Něm.).
Vodafone Arena: Dellacquaová (Austr.) - Schnyderová (15-Švýc.), Fish (USA) - Robredo (11-Šp.), Jüan Meng (Čína) - S. Williamsová (7-USA), Mahut (Fr.) - Davyděnko (4-Rus.).
Margaret Court Arena: Warburg (USA) - Tsonga (Fr.), Mauresmová (18-Fr.) - Švedovová (Rus.), Jankovičová (3-Srb.) - Gallovitsová (Rum.), Mooreová (Austr.) - Peerová (17-Izr.), od 09:30 Gasquet (8-Fr.) - Lopez (Šp.).

Reklama