Hlavní obsah

Tenisový Melbourne Park opět ohrožují neukáznění fanoušci

MELBOURNE

Stejně jako loni mají organizátoři tenisového Australian Open plné ruce práce s neukázněnými fanoušky. Australská policie musela v úterý vypudit pepřovým sprejem z areálu několik řeckých diváků, kteří sledovali utkání prvního kola mezi jejich krajanem Konstantinosem Economidisem a Chilanem Fernandem Gonzalezem. Zápas musel být kvůli incidentu v průběhu druhého setu na deset minut přerušen.

Článek

Problémy začaly poté, co se policie rozhodla utišit asi 40 fanoušků, kteří hlasitě skandovali i během výměn. "Hodně to rušilo. Atmosféra mi připomínala něco mezi Davis Cupem a fotbalovým zápasem," komentoval událost režisér vysílání BBC.

Proti rozvášněným fandům nejprve nastoupili dva policisté a snažili se výtržníky vytlačit ze sektoru. "Později se jich objevilo víc a použili nějaký sprej. Za chvíli zmizela asi třetina Řeků, jeden z nich začal zvracet. Nikdy jsem na tenisovém zápase nic podobného nezažil," uvedl očitý svědek. Zástupci pořadatelů oznámili, že pětice řeckých fanoušků dostala jednodenní zákaz vstupu do hlediště.

Problémy s horkokrevnými fanoušky měli pořadatelé úvodního grandslamu roku již loni. Tehdy se mezi sebou poprali chorvatští a srbští návštěvníci a 150 z nich pořadatelé a policie vykázala z areálu. Před zahájením letošního ročníku vedení turnaje oznámilo, že neukázněné chování fanoušků nebude tolerováno.

Reklama