Hlavní obsah

Berdych porazil Hernandeze a je ve třetím kole Australian Open

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych postoupil do třetího kola Australian Open. Třináctý nasazený ve čtvrtek ráno v Melbourne zvládl zápas s přemožitelem Iva Mináře Oscarem Hernandezem ze Španělska, kterého porazil hladce 6:2, 6:1 a 6:3. O postup do osmifinále se poslední český zástupce v mužské dvouhře utká s vítězem duelu mezi Argentincem Juanem Monakem a Američanem Amerem Delicem.

Článek

Berdych sice udělal 33 nevynucených chyb, ale vynahradil to 34 vítěznými údery. V zápase ani jednou neztratil servis a nepřipustil pochybnosti o svém postupu.

Potvrdilo se, že očekával snadnější zápas než v prvním kole proti Rakušanovi Werneru Eschauerovi. "Nebyl to úplně neznámý soupeř a jsem rád, že se potvrdilo, co jsme říkali. Nezlehčoval bych to, ale jsem spokojený, že to šlo tak rychle," řekl Radiožurnálu.

Australian Open 2008 na Sport.cz:
Ostatní výsledky turnaje

Český daviscupový reprezentant byl na rozdíl od prvního kola spokojený i s výkonem. "Jenom ten servis by mohl být trošičku lepší, pak už by to bylo tak, jak by se mi to líbilo," dodal.

Vaidišová postupuje i ve čtyřhře

Nicole Vaidišová se po včerejším postupu do třetího kola ve dvouhře mohla radovat z vítěství i v deblové soutěži. V prvním kole porazila společně s Barborou Záhlavovou-Strýcovou devátý nasazený americko-italský pár Raymondová, Schiavoneová.

Do dalších bojů postoupily také české hráčky Gabriela Navrátilová s Klárou Zakopalovou, které si poradily 2:1 na sety s domácí dvojicí Dellacquaová - Mooreová, přestože první set prohrály 4:6.

AUSTRALIAN OPEN 2008 - výsledky českých tenistů:
MUŽI
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (13-ČR) - Hernandez (Šp.) 6:2, 6:1, 6:3.
Čtyřhra - 1. kolo:
Butorac, Ullyett (10-USA/Zimb.) - Cibulec, Žovko (ČR/Chorv.) 6:3, 6:1, Friedl, Škoch (16-ČR) - Ebelthite, Lindahl (Austr.) 5:7, 6:3, 7:6 (7:3), De Voest, Haggard (JAR) - Pála, Vassallo Arguello (ČR/Arg.) 7:6 (7:5), 6:7 (2:7), 6:4, Damm, Vízner (ČR) - Kerr, Perry (Austr.) 3:6, 6:1, 6:2.
ŽENY
Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Stubbsová (4-ČR/Austr.) - Savčuková, Švedovová (Ukr./Rus.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:4), Vaidišová, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Raymondová, Schiavoneová (9-USA/It.) 2:6, 6:4, 6:2, Navrátilová, Zakopalová (ČR) - Dellacquaová, Mooreová (Austr.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3.

Reklama

Související témata: