Hlavní obsah

Vaidišová prohrála se Serenou Williamsovou a s Australian Open se loučí

Česká tenistka Nicole Vaidišová prohrála v osmifinále Australian Open s Američankou Serenou Williamsovou 3:6, 4:6 a s prvním grandslamem sezóny se loučí. Proti obhájkyni loňského titulu tak nasazená dvanáctka ani ve čtvrtém vzájemném utkání neuhrála ani set. Vaidišovou srážely do kolen vlastní nevynucené chyby, kterých nasbírala pětadvacet.

Článek

V úvodu zápasu držela osmnáctiletá Češka s favoritkou krok a dvakrát měla dokonce brejkbol, ale ani jeden nevyužila a následnou koncovku nezvládla. V osmé hře vlastními chybami nabídla mladší ze sester Williamsových šanci na brejk a soupeřka ji na rozdíl od Vaidišové hned využila. V devátém gamu pak Američanka při svém podání potvrdila zisk úvodní sady. "Zahrála jsem špatný game za stavu 4:3 a ona to pak doservírovala," komentovala tento okamžik Vaidišová v rozhovoru pro Radiožurnál.

Druhý set měl obdobný průběh. V jeho úvodu Vaidišová výborně podávala, ale v páté hře udělala dvě dvojchyby a další minelou darovala Američance brejk. Za stavu 3:4 se jí poprvé v zápase podařilo prolomit podání soupeřky a vrátila se do hry, ale vzápětí si to opět sama pokazila. V devátém gamu měla při výhodě nahraný míč na vítězný úder, ale poslala ho do autu, a zmar završila dvojchybou. Williamsová získala game pro sebe a pak při vlastním podání čistou hrou ukončila zápas.

Williamsová českou tenistku pochválila

Vaidišová jako klíčový moment zápasu vnímala řešení krizových situací. "Když jsem měla šanci, zkazila jsem nahraný míč, zkazila jsem return. To jsou přesně tyhle momenty, kdy ona zahrála dobře na svůj brejkbol, zatímco já jsem to zkazila," řekla. Obhájkyně titulu prý bude vzhledem ke svým schopnostem těžkou soupeřkou pro každého. "Hraje všechny míče až do konce a v těch nejtěžších momentech hraje svůj nejlepší tenis," poznamenala.

Serena Williamsová Vaidišové ani ve čtvrtém vzájemném zápase nedarovala set, ale složila jí poklonu. "Je zajímavé proti ní hrát. Je nevypočitatelná. Když jsem s ní hrála, vždycky bylo její podání opravdu hodně dobré," uvedla Američanka, kterou ve čtvrtfinále čeká třetí nasazená Jelena Jankovičová ze Srbska.

Jediným českým zástupcem ve dvouhrách tak v Melbourne zůstává Tomáš Berdych, který narazí na světovou jedničku Rogera Federera ze Švýcarska.

Čeští tenisté na Australian Open 2008
Muži
Čtyřhra - 2. kolo:
Ball, Feeney (Austr.) - Friedl, Škoch (16-ČR) 7:6 (7:4), 3:6, 6:3.
3. kolo:
Damm, Vízner (4-ČR) - Ker, Lopez (Arg./Šp.) 6:4, 7:5, Erlich, Ram (8-Izr.) - Čermák, Dlouhý (9-ČR) 7:5, 6:3.
Ženy
Dvouhra - osmifinále:
S. Williamsová (7-USA) - Vaidišová (12-ČR) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Chuang Chia-jung, Chan Yung-jan (3-Tchaj-wan) - Granvilleová, Uhlířová (USA/ČR) 6:1, 6:4, Davenportová, Hantuchová (USA/SR) - Navrátilová, Zakopalová (ČR) 6:2, 6:1.
Smíšená čtyřhra
1. kolo
Raymondová, Aspelin (2-USA/Švéd.) - Benešová, Friedl (ČR) 6:4, 6:2, Voskobojevová, Čermák (Rus./ČR) - Ondrášková, Frelich (ČR) 6:0, 6:1.

Reklama