Hlavní obsah

Berdych se s Federerem utká ve třetím duelu na centrálním dvorci

MELBOURNE/PRAHA

Český tenista Tomáš Berdych bude v pondělí bojovat o postup do čtvrtfinále grandslamového turnaje Australian Open v Melbourne na centrálním dvorci Roda Lavera. Jeho zápas se světovou jedničkou Rogerem Federerem zařadili pořadatelé jako třetí v pořadí po dvou utkáních ženské dvouhry, v nichž na sebe narazí Carolina Wozniacká se čtvrtou nasazenou Anou Ivanovičovou a turnajová osmička Venus Williamsová s Martou Domachowskou.

Článek

Berdych je v Melbourne posledním českým zástupcem ve dvouhrách. V pondělí se ale vedle něj představí na kurtech i další Češi. Hned dva zápasy odehraje Květa Peschkeová, která bude nejprve po boku Australanky Stubbsové bojovat o postup do čtvrtfinále ženské čtyřhry a jen o chvíli později se spolu s Martinem Dammem pokusí o postup do čtvrtfinále smíšené čtyřhry.

Program 8. hracího dne AO (začátky na všech kurtech v 1:00 SEČ):
Rod Laver Arena: Wozniacká (Dán.) - Ivanovičová (4-Srb.), V. Williamsová (8-USA) - Domachowská (Pol.), Federer (1-Švýc.) - Berdych (13-ČR), od 9:30 Djokovič (3-Srb.) - Hewitt (19-Austr.).
Vodafone Arena: 2. zápas Kirilenková (27-Rus.) - Hantuchová (9-SR), 4. zápas Ferrero (22-Šp.) - Ferrer (5-Šp.).
Margaret Court Arena: Petrovová (14-Rus.) - Radwaňská (27-Pol.), Blake (12-USA) - Čilič (Chorv.).
Show kurt č. 2: druhý zápas Peschkeová, Stubbsová (4-ČR/Aus.) - Benešová, Voskobojevová (16-ČR/Rus.), pátý zápas Peschkeová, Damm (7-ČR) - Voskobojevová, Čermák (Rus./ČR).
Show kurt č. 3: druhý zápas Zi Yan, Jie Zheng (7-Čína) - Vaidišová, Záhlavová-Strýcová (ČR).

Reklama