Hlavní obsah

Také indický tenista Bhúpatí prý kdysi odmítl zmanipulovat zápas

MELBOURNE

Indický tenista Maheš Bhúpatí je dalším z předních hráčů, kteří přiznali, že byli osloveni s žádostí o zmanipulování zápasu. V jeho případě prý šlo o utkání Davisova poháru v 90. letech, kdosi ho před ním kontaktoval telefonicky.

Článek

"Stalo se to tak před deseti dvanácti lety a v souvislosti s Davis Cupem v Indii, ne s turnajem ATP," řekl v pondělí agentuře Reuters specialista na čtyřhru.

"Okamžitě jsem si změnil číslo a nikdo se mi pak už neozval. Dost mě to vylekalo," vzpomínal tenista, který v kariéře vyhrál deset deblových titulů na grandslamových turnajích a v loňském roce byl partnerem českých hráčů Radka Štěpánka a Pavla Víznera.

Před Bhúpatím promluvilo o pokusech o ovlivnění výsledků už několik tenistů včetně současné světové trojky Novaka Djokoviče ze Srbska či Čecha Jana Hernycha.

O korupci se začalo hovořit loni v srpnu poté, co se do podezření dostal tehdejší čtvrtý hráč světa Rus Nikolaj Davyděnko. ATP ho od skrečovaného zápasu s argentinským outsiderem Martinem Vassallem Arguellem, na nějž bylo vsazeno neobvyklé množství peněz, vyšetřovala, vyžádala si výpisy telefonních hovorů, ale nedobrala se žádného výsledku.

Reklama