Hlavní obsah

Tenista Štěpánek se zranil, start v Davis Cupu prý není ohrožen

Nepříjemné zranění si v minulých dnech přivodil český tenista Radek Štěpánek. Daviscupový reprezentant si po návratu z grandslamového Australian Open už poněkolikáté v kariéře zablokoval krční páteř a dva dny nemohl trénovat. Po ošetření u fyzioterapeuta Pavla Koláře se ale dal do pořádku a jeho start v únorovém daviscupovém utkání proti Belgii prý není ohrožen.

Článek

Štěpánek se s nejrůznějšími zdravotními potížemi potýkal v poslední době už několikrát. Kvůli zablokované krční páteři a vyhřezlé ploténce ztratil na čas cit v ruce a musel vynechat druhou polovinu sezony 2006. Problém s páteří potkal českého tenistu i nyní, krátce po návratu z australského Melbourne.

Rodák z Karviné má na přípravu na ostravské utkání Davis Cupu nečekaně mnoho času, protože na prvním grandslamovém turnaji sezony vypadl překvapivě už prvním kole. "Až do Davis Cupu s Belgií se budu připravovat v Praze, do té doby nemám žádné turnaje. Chci si tady zatrénovat a trochu víc si užít Česka," prohlásil devětadvacetiletý tenista.

Na nezdar na Australian Open, kde ztratil téměř vyhraný duel s Američanem Spadeou, už prý zapomněl. "Už se tím nezaobírám, je to historie. Teď se chci soustředit na Davis Cup a pak na turnaje v Americe," dodal Štěpánek, který bude chtít proti Belgii navázat na svůj povedený zářijový návrat do týmu. Na podzim se v baráži proti Švýcarsku blýskl především heroickým výkonem v rozhodujícím pátém zápase, kdy přemohl vedle soupeře i svalové zranění.

Reklama