Hlavní obsah

Tenistka Hantuchová si pochvalovala, jak zlepšila svoji psychiku

MELBOURNE

Ještě před pár lety patřila tenistka Daniela Hantuchová mezi hráčky, které jen těžko zvládaly klíčové okamžiky vyrovnaných zápasů. Slovenská hráčka ale v poslední době zapracovala na své psychice a sebedůvěře a hned při prvním vrcholu letošní sezóny se dočkala sladké odměny - vůbec poprvé postoupila na grandslamu do semifinále.

Článek

Kariéra Hantuchové se vyvíjí jako na houpačce. Na začátku roku 2003 vystoupala až na páté místo světového žebříčku, jenže pak začala mít problémy s příliš nízkou váhou i vlastní psychikou a postupně se propadala. Až loni se opět probudila, získala dva ze svých tří turnajových titulů ve dvouhře a návrat do absolutní světové špičky nyní potvrdila v Melbourne.

"Vždycky jsem cítila, že herně patřím mezi elitu, ale potřebovala jsem vylepšit psychiku, začít si více věřit. Zjistila jsem, že se dá hrát, i když děláte chyby a nehrajete svůj nejlepší tenis. Udržela jsem si sebedůvěru a najednou jsem tady v semifinále," radovala se Hantuchová po středeční hladké čtvrtfinálové výhře.

K životnímu úspěchu jí pomohl i výhodný los, mezi nejlepšími osmi ji čekala nezkušená Polka Agnieszka Radwaňská. "Cítila jsem, že mám obrovskou šanci vyhrát tenhle zápas. Dobře jsem se na soupeřku připravila a zahrála přesně podle pokynů trenéra a výborně takticky," libovala si slovenská tenisová jednička.

Cítí velkou šanci v semifinále

V zápase jí všechno vycházelo. "Na začátku to bylo těsné, ale pak jsem se zahřála a cítila, jak dobře mi létají míčky od rakety. Každý tenista ví, jaký je to pocit, když vám vše, do čeho udeříte, spadne do kurtu," pokračovala Hantuchová, která prý cítí velkou šanci i v semifinále. "Budu totiž outsider. Nemám co ztratit a to je skvělá pozice," vysvětlila.

Radwaňskou mrzelo, že se za celý zápas skoro nedostala do hry. "Daniele to dnes šlo opravdu dobře. Hrála dlouhé balóny těsně k čarám, bylo to těžké. Dala jsem do toho všechno, ale dnešek bohužel nebyl zrovna mým dnem," posteskla si mladá Polka.

Ženské semifinále bude ryze evropskou záležitostí. Americké sestry Williamsovy totiž ztroskotaly na srbských soupeřkách; mladší Serena si v úterý vylámala zuby na Jeleně Jankovičové a starší Venus ve středu poprvé v kariéře podlehla Aně Ivanovičové.

Dvacetiletá vítězka po utkání zářila spokojeností a děkovala fanouškům, mezi nimiž bylo mnoho emigrantů ze Srbska. "Ze všeho nejvíc jsem nadšená, že se to podařilo právě tady, protože miluju hrát v Austrálii. Cítím se tu mezi vámi pohodlně," vzkázala Ivanovičová divákům.

Diváci pomohli otočit druhý set

Chvíli se zdálo, že zápas dojde až do třetího setu. Po vyhraném tie-breaku Srbka na chvíli ubrala tempo a hned prohrávala 0:3. "Děkuju všem lidem v hledišti, protože ti mi pomohli otočit ten druhý set. Venus je úžasná bojovnice, měli jsme spoustu dlouhých výměn. Proto jsem ráda, že jsem to zvládla už ve dvou setech," uvedla Ivanovičová. V semifinále ji čeká Hantuchová a půjde nejspíš o souboj nervů, protože obě se v Melbourne dostali mezi nejlepší čtyři vůbec poprvé.

Williamsová ve středu nastoupila s obvázaným stehnem, ale na zranění se nechtěla vymlouvat. "Nemám ráda bandáže, nerada je nosím, ale nechci na to svádět svoji prohru. Já nikdy nemluvím o svých zraněních. Dneska jsem prostě nevyhrála, nemohla jsem se dostat do své strojové hry. Nemohla jsem porážku vůbec odvrátit," posteskla si Williamsová.

Přestože tentokrát společně se sestrou Serenou neuspěly, rozhodně to prý neznamená ústup z jejich pozic. "Každý rok se o nás mluví. Serena a já nemusíme nikomu nic dokazovat. Myslím, že stále udržujeme náš vysoký standard a zůstáváme šampiónkami," dodala tradičně sebevědomá Američanka.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 17 : 15
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články