Hlavní obsah

Šafářová už trénuje, ve Fed Cupu by neměla chybět

PRAHA

Zranění hýžďového svalu neohrozí start Lucie Šafářové v utkání Fed Cupu proti Slovensku, které české tenistky sehrají 2. a 3. února v Brně. Třiadvacátá hráčka světového žebříčku po návratu z Australian Open už začíná trénovat. S léčením jí pomáhá i věhlasný fyzioterapeut Pavel Kolář.

Foto: Czech Tennis Agency

Česká tenistka Lucie Šafářová

Článek

"Fed Cup není ohrožen," ujistila Šafářová. Před prvním grandslamovým turnajem sezóny vůbec netrénovala, i proto jí začátek sezóny nevyšel. "Nejsem z toho nadšená, protože příprava na podzim byla dobrá, ale třeba právě Fed Cup proti Slovensku mi pomůže a ještě do konce sezóny bude hodně příležitostí," prohlásila hráčka, která loni v Melbourne postoupila do čtvrtfinále.

Fyzioterapeut Kolář předepsal Šafářové léky a pomáhá jí i akupunkturou. "Nic moc jiného se nedá dělat, musí se počkat, až se to zacelí. Ale už se to zlepšuje a včera jsem už lehce trénovala," řekla tenistka. Paradoxně jí pomůže i skutečnost, že v Austrálii odehrála jen jedno kolo. "Kdybych tam vydržela jako loni, tak bych mohla být unavená, ale takhle je to v pohodě, vypadla jsem brzy," vykládala s úsměvem.

Se Slovenkami to lehké nebude

Právě postup soupeřky Daniely Hantuchové do semifinále Australian Open by mohl být pro český tým výhodou. Devátá hráčka světa sice je v nominaci slovenského týmu, ale není jasné, zdali v Brně kvůli tomu nastoupí. "Má výbornou formu, ale samozřejmě to vyčerpává na tom sluníčku a v tom vedru. Na druhou stranu by jí to mohlo pomoci psychicky, to je kolikrát o hodně důležitější," přemítala Šafářová.

Ta se dlouho zná s novým nehrajícím kapitánem Petrem Pálou, který nahradil odstoupivšího Aleše Kodata, nevlastního otce a trenéra české jedničky Nicole Vaidišové. "Já myslím, že v tom žádný problém nebude," konstatovala. "Budeme dobrá parta, nebude to žádná velká změna," věřila Šafářová. Pála dále k zápasu nominoval Květu Peschkeovou a Petru Cetkovskou, pozice páté hráčky v týmu zbyla na Ivetu Benešovou.

Loni české tenistky porazily Slovensko 5:0, ale s tak hladkým průběhem letos Šafářová nepočítá. "Obě se hodně zlepšily," připomněla česká hráčka vedle Hantuchové také zlepšující se Dominiku Cibulkovou. "Ale my jsme na tom také dobře," upozornila přítelkyně Tomáše Berdycha. Souboj prý bude jiný. "Takový bratrský," usmála se. "Ale samozřejmě jim nic zadarmo nedáme," dodala.

Reklama