Hlavní obsah

Sestry Bondarenkovy vyhrály čtyřhru na tenisovém Australian Open

MELBOURNE

Ukrajinské sestry Aljona a Kateryna Bondarenkovy získaly titul ve čtyřhře na úvodním grandslamu tenisové sezóny Australian Open. Nenasazená dvojice své nečekané tažení deblovou soutěží završila páteční výhrou ve finále nad turnajovými dvanáctkami Victorií Azarenkovou z Běloruska a Šahar Peerovou z Izraele.

Článek

Třiadvacetiletá Aljona a o dva roky mladší Kateryna otočily finálový duel po prohraném prvním setu 2:6. Další sady tenistky z Charkova získaly poměrně hladce 6:1 a 6:4 a radovaly se z premiérového společného titulu na okruhu WTA.

"Loni jsme čtyřhru nehrály dobře, protože jsme spolu na kurtu hodně bojovaly. Ale naučily jsme se poslouchat jedna druhou navzájem a rozumět si. To bylo pro nás klíčové," řekla novinářům Aljona. Se sestrou absolvovala deblovou soutěž už na 38. turnaji, nejdále dosud došly třikrát do semifinále.

O titul v mixu budou hrát tři Asiaté a Srb Zimonjič

Trofej pro nejlepší smíšený pár na Australian Open získá v neděli s jistotou některý ze zástupců asijského tenisu. Do finále mixu se totiž v pátek probojovali Sania Mirzaová se zkušeným Mahešem Bhúpathím z Indie a čínská deblistka Sun Tchien-tchien. Jejím partnerem je Srb Nenad Zimonjič.

Nejzkušenějším z aktérů finálového duelu je suverénně Bhúpathí, který už smíšenou čtyřhru na jednom ze čtyř grandslamových turnajů šestkrát vyhrál. V Melbourne Parku se mu to však zatím nepovedlo ani jednou.

AUSTRALIAN OPEN 2008
Ženy
Čtyřhra - finále:
A. Bondarenková, K. Bondarenková (Ukr.) - Azarenková, Peerová (12-Běl./Izr.) 2:6, 6:1, 6:4.
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Mirzaová, Bhúpathí (Indie) - Dechyová, Ram (8-Fr./Izr.) 6:4, 6:2, Sun Tchien-tchien, Zimonjič (5-Čína/Srb.) - Jen C', Knowles (3-Čína/Bah.) 4:6, 7:5, 10:6.
Junioři:
Čtyřhra - finále:
Čcheng Peng Hsieh, Jang Tsung-Hua (Tchaj-wan) - Pospisil, Ramirez (2-Kan./Mex.) 3:6, 7:5, 10:5.
Juniorky:
Čtyřhra - finále:
Ljukinová, Pavljušenková (1-Rus.) - Bogdanová, Doiová (Rum./Jap.) 6:0, 6:4.

Reklama