Hlavní obsah

Šafářová je po zranění už v plné přípravě na Fed Cup

BRNO

Jako první z českých tenistek si před víkendovým utkáním Fed Cupu se Slovenskem vyzkoušela supremový povrch na Brněnském výstavišti Lucie Šafářová. Po zranění hýžďového svalu začala s lehkou přípravou v minulém týdnu, pondělní trénink se svým koučem Davidem Kotyzou už absolvovala v ostrém tempu.

Článek

Šafářová limitovaná bolestivým zraněním vypadla v Melbourne hned v prvním kole. Po návratu byla chvíli i v péči fyzioterapeuta Pavla Koláře, který za ní ještě dnes přijede na léčbu do Brna. "Problémy už nemám, jsem v pořádku připravená v sobotu nastoupit," řekla Šafářová.

Na pondělní tiskové konferenci se představily s novým nehrajícím kapitánem Petrem Pálou Nicole Vaidišová, Šafářová, Petra Cetkovská a pátá členka týmu Iveta Benešová. Z nominovaných chyběla Květa Peschkeová, která dorazí až v pondělí večer. Pála se na premiéru v nové roli těší. "Udělám všechno pro to, abychom utkání se Slovenskem zvládli a postupně se dostali až do první Světové skupiny, kam určitě tento tým patří," uvedl.

Novou roli převzal na konci loňského roku, kdy vystřídal ve funkci Aleše Kodata. Jeho prvním pracovním úkolem bylo sledování hráček na turnajích v Sydney a v Melbourne na Australian Open. "Zaměřil jsem se nejen na naše hráčky, ale i na Hantuchovou a Cibulkovou, která udělala velký skok na žebříčku. Hantuchová hraje v mnohem větší pohodě. Je to i tím, že se loni dostala na Turnaj mistryň a teď se probojovala v Melbourne do semifinále. Takže nás čeká těžký soupeř," prohlásil Pála.

Spekulace o neúčasti Hantuchové

Ve slovenských médiích se objevily pochybnosti o startu Daniely Hantuchové v Brně. "To jsou jen spekulace, kterými se nezabývám. Slovenský tým přijede do Brna až ve středu a připravujeme se na to, že v něm bude i Hantuchová," řekl Pála.

Česká jednička Vaidišová nemá ze souboje s Hantuchovou obavy. "Střetla jsem se s ní na turnaji v Sydney, kde jsem zvítězila. Samozřejmě Daniela na Australian Open hrála velmi dobře, ale máme výhody volby povrchu i domácího prostředí. Snad nám tyto dvě věci pomohou," uvedla Vaidišová, která se už po příletu z Austrálie aklimatizovala.

Příliš volna si v průběhu týdně české tenistky neužijí. "Čeká je trénink, rehabilitace, odpočinek a zase trénink. Na nic jiného nebude čas," nastínil hned v úvodu nový kapitán Pála nadcházející program.

V pátek v pravé poledne je na programu na Nové radnici v Brně losování, hrát se bude v sobotu a v neděli. Kapacita hlediště s mobilními tribunami je 3800 diváků. Balíček vstupenek na oba dny stojí 490 korun, vstupenka na jednotlivé dny je za 290 korun.

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová