Hlavní obsah

Vaidišová: Chceme konečně prorazit do elitní Světové skupiny

Čestmír FolkSport.czPrávo

Česká tenistka Nicole Vaidišová se po vyřazení v osmifinále na Australian Open již plně soustředí na nadcházející duel Fed Cupu se Slovenkami. Ten české reprezentantky čeká o víkendu v Brně. „Věřím, že jsme schopny je znovu porazit. Zvlášť když hrajeme doma,“ doufá Vaidišová, která připomněla loňské jednoznačné vítězství českých hráček v Bratislavě.

Článek

V jaké náladě jste dorazila z Austrálie na sraz českého týmu před fedcupovým utkáním se Slovenkami v Brně?

Já jsem se vstupem do nového roku docela spokojená. Cením si postupu do semifinále v Sydney. Na grandslamovém turnaji v Melbourne ode mě mnozí možná čekali víc než osmifinále, ale měla jsem trochu smůlu na los. Opět jsem narazila na Serenu Williamsovou a ona proti mně zase zahrála moc dobře. To už je ale pryč. Teď mám v hlavě hlavně zápas se Slovenskem. Moc se na něj těším.

Loni jste Slovenky přehrály na jejich půdě. Cítíte se o nadcházejícím víkendu favoritkami?

Věřím, že jsme schopny je znovu porazit. Zvlášť když hrajeme doma. Doslechla jsem se, že brněnští diváci dokážou vytvořit při tenise perfektní prostředí.

Řešíte, zda k utkání dorazí slovenská jednička Daniela Hantuchová?

Vůbec. Soustředíme se výhradně na sebe. Daniele se na Australian Open mimořádně dařilo, ale předtím jsem ji v Sydney porazila. Nemám proč se jí obávat.

Vnímáte rozdíl mezi Fed Cupem a běžným turnajem?

Rozhodně. Je něco úplně jiného hrát za tým a za stát než sama za sebe.

Spoluhráčka z družstva Lucie Šafářová je brněnskou rodačkou. Chystá pro vás některý den exkurzi městem?

Já jsem v Brně poprvé v životě, a tak si ráda půjdu centrum na chvíli prohlédnout. Moc času na to ale asi nebude. Mezi tréninky a zápasy se totiž chystám hlavně regenerovat a odpočívat.

Prozradíte ambice pro letošní ročník Fed Cupu?

Máme hodně silný tým, konečně bychom tudíž měly prorazit do elitní Světové skupiny. To ovšem předpokládá, abychom tentokrát zvládly po Slovenkách ještě i klíčový druhý zápas.

Fedcupové družstvo už letos nevede v roli nehrajícího kapitána váš nevlastní otec Aleš Kodat. Mohou za to zhoršené vztahy mezi vámi?

To jsou jen fámy. Sám se rozhodl, že u týmu skončí. My spolu pořád vycházíme dobře. Kupříkladu v Austrálii jsme mezi sebou neměli žádný problém. Je ale pravda, že už se mně táta mnohem méně míchá do soukromí. V osmnácti jsem přece již dospělá.

Rozčiluje vás, že bulvár neustále řeší váš vztah s Radkem Štěpánkem?

Už jsem si zvykla. Beru to tak, jak to je. Když je někdo trochu známější, musí s tím zřejmě počítat.

Jaké máte kromě úspěchu ve Fed Cupu v letošním roce další tenisové cíle?

Moc neřeším, kolikátá budu na žebříčku, byť bych se samozřejmě ráda do první světové desítky vrátila. Spíš bych se ale chtěla výrazněji prosadit na grandslamovém turnaji. Mojí touhou je dostat se v některém až do finále. A v srpnu je navíc olympiáda v Pekingu. Moc by mě mrzelo, kdybych na ní chyběla.

Olympijský tenisový turnaj je ovšem pořád dost podceňovaný.

Já mám jiný názor. Zahrát si na olympiádě byl vždycky můj sen. Už kvůli tradici. Před čtyřmi roky jsem Atény prošvihla, ale v Číně bych moc ráda Česko reprezentovala. Byla by to pro mě obrovská čest.

V minulosti jste se nechala slyšet, že hodláte hrát tenis maximálně do pětadvaceti let. Stále to platí?

Určitě. V životě je kromě sportu spousta jiných věcí, jimž se má člověk věnovat. V mém případě je to třeba i maturita, kterou chci na podzim zvládnout. A jsem si jistá, že časem zatoužím založit si rodinu.

Reklama

Související témata: