Hlavní obsah

Pála počítá, že Slovenky nastoupí i s Hantuchovou

BRNO

Nehrající kapitán českého týmu Petr Pála příliš nevěří zprávám, že by slovenské tenistky nastoupily o víkendu v Brně k zápasu Světové skupiny II Fed Cupu bez Daniely Hantuchové. Slovenská jednička si v pondělí stěžovala na bolesti paty a prohlásila, že pouze zázrak by jí pomohl k tomu, aby se rychle vyléčila a byla připravena k utkání.

Foto: REUTERS/Danny Moloshok

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová

Článek

"Situaci v týmu našich soupeřek podrobně nesleduji, ale na podobné zprávy se nedá spoléhat," řekl v úterý ČTK Pála, který své svěřenkyně připravuje na skutečnost, že Slovensko nastoupí v nejsilnější sestavě. "Musíme počítat i s Hantuchovou. Přesnou situaci ale budeme znát až v pátek hodinu před losováním," dodal Pála, který se nechystá reagovat v nominaci na případnou změnu v sestavě soupeřek. Pro dvouhry počítá s Nicole Vaidišovou a Lucií Šafářovou.

České tenistky už za sebou mají v Brně dva tréninkové dny. V pondělí odpoledne po příjezdu je čekala jen lehčí příprava, hráčky si zvykaly na supremový povrch, odskoky míčů a teplotu v hale. Úterní příprava už byla podle nehrajícího kapitána ostřejší. "Zahrály si všechny v plné intenzitě. Odpoledne jsme si vyzkoušeli i čtyřhru a Šafářová odehrála tréninkové gamy," popsal úterní tréninkový den nový nehrající kapitán.

Pála předpokládá, že nový povrch se v závěru týdne po trénincích plně usadí a ještě se zrychlí. "Nebylo snadné vybrat s velkým předstihem povrch, neboť Vaidišová i Hantuchová jsou si herně podobné. Vybrat antuku by ale mohla být pro nás nevýhoda v případě postupu Vaidišové a Šafářové do dalších kol Australian Open, neboť by měly na změnu z rychlého na pomalý povrch málo času. Navíc Cibulková se oproti loňsku hodně zlepšila a mohla by být na antuce nepříjemná," tvrdí Pála. Loni české tenistky zvítězily v Bratislavě hladce 5:0.

Reklama

Související témata: