Hlavní obsah

Slovenské tenistky přijely do Brna bez Hantuchové

BRNO

Sice bez své nejlepší hráčky Daniely Hantuchové, ale v dobré náladě přijely ve středu v poledne do Brna slovenské tenistky k víkendovému utkání Světové skupiny II Fed Cupu s Českou republikou. Sobotní utkání je už vyprodáno a na nedělní zápasy ještě zbylo sto lístků.

Článek

"Aklimatizovali jsme se v novém prostředí dobře. Cesta z Bratislavy byla rychlá, bez závor a prohlídek. Hotel je výborný, dostali jsme i ovoce. Jako u nás. Budeme se snažit revanšovat za toto přivítání tím, že vyhrajeme," nasadil hned v úvodu tiskové konference humorný tón nehrající kapitán Slovenek Mojmír Mihál.

Zřejmě tím i trochu maskoval skutečnost, že mu bude s největší pravděpodobností chybět Hantuchová. "Stále doufám, že Daniela do Brna přijede. Připravujeme se na to, že bude lídrem týmu. Ve čtvrtek večer mám dostat definitivní odpověď," uvedl Mihál, jenž ale vzápětí přiznal, že neví přesně, kde se Hantuchová nyní nachází.

"Když jsem s ní naposledy mluvil, tak měla jet za svým italským lékařem. Navštěvuje jej v Římě. Ale je možné, že lékař za ní přiletí do Barcelony (kde trénuje)," dodal Mihál, který je přesvědčen, že semifinalistka nedávného Australian Open přiletí do Brna pouze v případě, že bude absolutně zdravá. Hantuchová trpí zánětem na patě.

I bez Hantuchové zabojují

"Nedá se procentuálně vyjádřit, o kolik budeme slabší při případné absenci Hantuchové. Ta je v absolutní světové špičce a momentálně je ve vynikající formě. Další hráčky nesplňují kritéria současného tenisu. Což by znamenalo, že bychom byli dost oslabeni, ale i bez Hantuchové zabojujeme," řekl nehrající slovenský kapitán.

Na roli slovenské jedničky se tak připravuje aktuální 48. hráčka světového žebříčku Dominika Cibulková, v případě neúčasti Hantuchové se ve dvouhře představí i Magdaléna Rybáriková..

"Určitě jsem přemýšlela o tom, že budu případně jedničkou týmu. Před rokem jsem byla dvojka a mohla jen překvapit. Nyní už na mě leží zodpovědnost. Ale na situaci se těším," poznamenala Cibulková, která přiznává, že ji právě loňské zápasy Fed Cupu nastartovaly do dobré herní pohody.

Slovenský tým doplňuje deblová specialistka Janette Husárová a sedmnáctiletá debutantka Kristína Kučová.

Reklama

Související témata: