Hlavní obsah

Šafářová doufá, že si ještě Fed Cup v Brně zahraje

BRNO

Velké zklamání ovládlo tenistku Lucii Šafářovou, když se ukázalo, že ji obnovené zranění hýžďového svalu nepustí o víkendu na kurt při fedcupovém utkání proti Slovensku. Neúčast v zápase ji mrzí o to víc, že se těšila, jak se představí ve svém rodišti Brně. Jednatřicátá hráčka světa doufá, že si v moravské metropoli ještě v budoucnosti Fed Cup zahraje.

Článek

"Nebudu ani komentovat, jak jsem se cítila po čtvrtečním rozhodnutí, že nebudu hrát. Těšila jsem se na všechny známé. Těžko se ale dalo dělat něco jiného," řekla v pátek novinářům Šafářová, jejíž absenci nehrající kapitán Petr Pála oznámil až těsně před losováním.

Ve dvouhrách Šafářovou nahradí Petra Cetkovská, která v sobotu utkání zahájí duelem proti Slovence Dominice Cibulkové. "Za této situace je mnohem větší šance, že ten zápas Petra vyhraje," uvedla Šafářová.

Šafářová bude s Berdychem fandit z tribuny

V sobotu za ní přijede její přítel Tomáš Berdych, s kterým bude moci pouze usednout na tribunu jako příznivkyně českého týmu. V pondělí pak v den svých 21. narozenin podstoupí v Praze sérii odborných vyšetření.

Letošní sezóna je pro ni smolná. Nejprve ji trápilo virové onemocnění, po příletu do Austrálie pro změnu střevní virus a z úvodního grandslamu sezóny vypadla hned v prvním kole i vinou zranění hýžďového svalu.

Zranění si přivodila při utkání s Australankou Alicií Molikovou v prvním kole turnaje v Sydney, v němž vyhrála dvakrát 7:6. "Ale v průběhu utkání jsem začala cítit bolest, která se v závěru zápasu stupňovala," řekla Šafářová. K druhému utkání se světovou jedničkou Justine Heninovou už kvůli bolestem nenastoupila.

Vyšetření prokázalo svalovou trhlinu

Hned v Austrálii podstoupila rezonanční vyšetření, které prokázalo svalovou trhlinu. Přesto na Australian Open nastoupila proti Catalině Castaňové z Kolumbie, které podlehla 1:6 a 4:6. Po návratu absolvovala léčbu s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem a od minulého týdne začala opět s tréninkem.

"Myslela jsem si, že budu hrát a dám se brzy do pořádku. Bolest se ale vrátila. Byla jsem sice v nejlepší péči, všichni jsme se ale dohodli, že zranění by se mohlo natolik zhoršit, že bych také nemusela hrát tři měsíce i déle," prohlásila Šafářová. Noha ji začala v posledních dvou trénincích bolet při každém dopadu a také při servisu.

Na plakátě k utkání se Slovenskem jsou vyobrazeny tři hráčky, dvě z nich se ale v Brně nakonec nepředstaví. Už ve čtvrtek padlo rozhodnutí, že kvůli poraněné patě nebude hrát slovenská jednička Daniela Hantuchová. Z "plakátové trojice" zůstala ve hře pouze Nicole Vaidišová.

Reklama